Zoolander No. 2

maxresdefault

Derek Zoolander var en gång i tiden världens kändaste supermodell men en rad olyckliga händelser har lett honom till att börja ett nytt liv, i hans egna ord: som en eremitkräfta. Men världen hungrar än en gång efter Zoolanders modellblickar och karisma. Intet ont anande beger han sig således till Rom där det snart ska visa sig att hans närvaro bara är en del av något mycket större.

zoolander

Ben Stiller, Owen Wilson och Will Ferrell får här sällskap med ett otal kändisar från olika områden. Justin Bieber, Neil Degrasse Tyson och Tommy Hilfiger är bara en bråkdel av alla oväntade stjärnor som verkar ha stått i kö för att få vara med i uppföljaren till en av komedivärldens stora sleeper hits. Filmen börjar med en lång actionscen där någon i en huvtröja jagas genom Roms bakgator av två automatvapensbeväpnade motorcyklister. Under tröjans huva ska det visa sig att Justin Biebor har döljt sig och direkt har filmen lagt sin ribba. Det är filmat och tonsatt på ett sätt som medvetet känns mycket mer som en actionfilm än en komedi. Samtidigt så lyckas de direkt leverera sånt där hejdlöst trams som nästan bara går att få fram i den här sortens filmer. Att se en panikslagen Justin Bieber banka på dörren till artisten Stings italienska palats som är prytt med en Sting-byst ovanför den gigantiska porten tycker jag helt enkelt är riktigt roligt.

zoolander-2-benedict-cumberbatch

Att Zoolander(Stiller) och Hansel(Wilson) är två riktiga idioter förutom när det kommer till att vara supermodeller är, på samma sätt som i föregångaren, centralt för den mesta humorn i filmen. Det är ingen smart humor och jag tror inte att någon försöker intala sig själv att det är smart humor. Det är snarare hängivet trams. Till och med konspirationsberättelsen om hur Zoolanders son är källan till oändlig skönhet och ett samfund eftersöker honom för att dricka blodet ur hans hjärta är ju extremt tramsig, iallafall i den här kontexten. Jag tillåter mig själv sjunka till nivån att bara insupa och älska detta. Tyvärr är det vissa delar av filmen som bara inte fungerar. Det blir stundtals onödigt sexuellt och de allt för överdrivna accenterna hos de europeiska karaktärerna är direkt barnsliga.

zoolander2

Jag har saknat de riktigt tramsiga och verklighetsfrånvända komedierna de senaste åren. De där allt uppenbarligen utspelas i ett annat universum där helt galna Will Ferrell-karaktärer respekteras och älskas av folket. Detta är ingen genialisk film men i en vidsträckt öken av mer verkliga komedier är det svårt att inte älska minsta lilla vattendroppe av trams som bjuds här.

Derek Zoolander var en gång i tiden världens kändaste supermodell men en rad olyckliga händelser har lett honom till att börja ett nytt liv, i hans egna ord: som en eremitkräfta. Men världen hungrar än en gång efter Zoolanders modellblickar och karisma. Intet ont anande beger han sig således till Rom där det snart ska visa sig att hans närvaro bara är en del av något mycket större. Ben Stiller, Owen Wilson och Will Ferrell får här sällskap med ett otal kändisar från olika områden. Justin Bieber, Neil Degrasse Tyson och Tommy Hilfiger är bara en bråkdel av alla oväntade…

Review Overview

Betyg

70

About Gabriel Hector

Långhårig bagare från de småländska skogarna som allra helst befinner sig i den overklighet som kan intagas från soffans betryggande kuddar. Det kan röra sig om tv-spel, tv-serier, filmer eller kanske helt enkelt en påse overkligt goda chips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.