Xtrfy M1

Oavsett om du spelar som proffs i någon esport eller hemma för att ha kul är en bra mus viktig. Det finns inget mer frustrerande än att känna att man ligger efter i ett spel för man inte har rätt hårdvara. Så kan Xtrfy M1 vara något för alla?

Tillsammans med denna så testade jag även Xtrfys musmatta XGP1 extra large. Och namnet ljuger inte, musmattan är 92 gånger 36 centimeter och täcker en stor del av mitt skrivbord. Men det visade sig snabbt att detta hade en bra poäng. Men sitt antiglid yta på baksidan ligger den stabil på bordet och en stor musmatta gör att det får en frihet att röra musen som du vill. Jag hade inte tänkt på detta innan men efter ett par veckor med denna musmatta har jag svårt att tänka mig att gå tillbaka, friheten den ger är perfekt när man spelar.

Så Xtrfy M1. Den är utvecklas tillsammans med Ninjas in Pyjamas för att ge spelare största möjliga frihet samtidigt som man valt så bra delar som möjligt. Mycket floskler där, håller det hela när vi testar den? Ja det får jag säga. Det första jag måste säga är hur väl den ligger i handen. Jag har rätt så stora händer men M1 kändes bekväm och skönt att använda. Den matta ytan passar bra när man spelar och det är överlag en bekväm mus att använda. Men detta spelar inte så stor roll om de tekniska detaljerna inte är topp.

Musen kommer med flera olika inställningar för CPI (Counts per Inch), 400/800/1600/3200/4000. Dessa ställs in på undersidan och du ser vilken inställning du har baserat på färgen. Vi körde ett enkelt litet program som heter mousetester för att kontrollera CPI och den verkar stämma bra med det som Xtrfy angivit. Du kan också ange uppdateringsfrekvens, alltså hur ofta musen rapporterar rörelserna till din dator. Du får valen 125, 500 och 1000 Hz oftare är självklart bättre men tar prestanda från din processor. För den som vill går det även och ställa in vilken typ av musmatta du har, filt eller plast. En sak som man skall tänka på med M1 är att det är en väldigt lätt mus som glider väldigt bra. Jag som spelar en hel del på min dator gillar detta. Jag vill ha en lätt och följsam mus men är du van vid mer traditionella tyngre möss kan detta ta ett tag att vänja sig vid.

Så jag satte musen till test och spelade. Både single player och multiplayer. Jag är verkligen inte proffsspelare utan mer glad amatör när det kommer till FPS och multiplayer men jag uppskattade M1 och hur precis den ändå kändes jämför med min gamla logitech-mus. Det tog ett tag innan jag hittade rätt inställning men när jag väl gjort det kändes det som jag aldrig kunde skylla på utrustningen när jag spelade.

M1 hamnar i ett segment som är ett slags mellanting. För den genomsnittlige spelaren är 700 kronor för en mus medan för proffsspelare landar denna snarare i det nedre segmentet prismässigt. Men om du vill ha en bra mus för pengar skulle jag säga att du inte kan gå fel med M1.

Oavsett om du spelar som proffs i någon esport eller hemma för att ha kul är en bra mus viktig. Det finns inget mer frustrerande än att känna att man ligger efter i ett spel för man inte har rätt hårdvara. Så kan Xtrfy M1 vara något för alla? Tillsammans med denna så testade jag även Xtrfys musmatta XGP1 extra large. Och namnet ljuger inte, musmattan är 92 gånger 36 centimeter och täcker en stor del av mitt skrivbord. Men det visade sig snabbt att detta hade en bra poäng. Men sitt antiglid yta på baksidan ligger den stabil på…

Review Overview

Betyg

70

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.