World of Warcraft: Legion

Jag måste villigt erkänna att det kändes ganska konstigt att installera WoW igen, ett spel jag trodde jag var färdig med. Det är verkligen inte unikt att ha lagt hundratals timmar i Azeroth och även om det påstås att användarantalet i stort sett halverats sen Cataclysm är det fortfarande ledande inom mmorpg. Med Legion tar Blizzard än en gång över mitt liv och jag märker på mig själv att jag går tillbaka i gamla mönster.

vxmm6bcolgp3imgivowh

I den nya expansionen presenteras en ny kontinent samt en ny klass. Fokuset ligger nu på The Broken Island där invasionen av demoner är i full skala, med hjälp av Demon Hunters samarbetar nu Alliance och Horde för att kunna stoppa demonerna från att framkalla the Dark Titan och världens undergång. The Broken Island har allt man behöver för en fulländad fantasyvärld, det finns allt från djupa skogar till storslagna berg. En personlig favoritzon i är Val’sharah, en lummig skog med mycket druid lore, här kan man “flumma” runt i timmar och bara njuta av omgivningen. Hela kontinenten är väldigt anpassat för den nya klassen Demon Hunter som har en överlägsen rörelseförmåga i jämfört med de andra klasserna. Man har möjligheten med hjälp av sina vingar att glida från höga höjder och attackera sina motståndare från luften vilket ger en ny dimension i spelet.

Med Demon Hunter startar man redan på level 98 och tar sig igenom olika strider genom historien, man inser snabbt att de endast har ett syfte; stoppa invasionen och döda demoner. Med one-liners som “I have sacrificed everything, what have you given?” förstår man att de verkligen tar de här med demondödande på allvar.

valsharah-header-1

Som en förlängning på Garrison i WoD så har man nu istället Class Hall, här kan man göra lite olika klassrelaterade saker som att skicka ut NPC’s på olika uppdrag eller uppgradera sitt artifact vapen, men det är inte lika mycket fokus på det som i tidigare expansion.

Spelet har överlag blivit mindre grind och mer story vilket jag välkomnar med öppna armar, jag har inte tid att lägga 40 timmar i veckan på WoW och är därmed tacksam att man kan skaffa sig tillräckligt bra gear utan att behöva köra samma raid eller instance 10 gånger på raken. När man når max level är det nu world quest’s som gäller, man har fyra quest i en zon man skall klara av för att få sin bonus. Det är lagom mycket och man känner sig tillfredsställd även om man kanske bara hinner spela 1-2 timmar.

3-1024-1024_5

Spelet förgylls även med mycket cutscenes i questandet och det är enkelt att följa storyn även om man hoppar mellan de olika zonerna. Jag har pratat med många som säger att de aldrig har varit så intresserade av storyn som nu, så på det här planet får man säga att Blizzard har lyckats. Det märks också att Blizzard har lagt mycket krut på att få folk ute i världen igen, med massor av skattkkistor och sidoquest kan man få sig en belöning av att bara vara ute och upptäcka vilket jag har saknat innan. Det är dock svårt att veta hur end game kommer att se ut eftersom inga raids har släppts än men än så länge är detta en av de bästa expansionerna jag har spelat igenom.

Death to the Legion, for the horde!

 

Jag måste villigt erkänna att det kändes ganska konstigt att installera WoW igen, ett spel jag trodde jag var färdig med. Det är verkligen inte unikt att ha lagt hundratals timmar i Azeroth och även om det påstås att användarantalet i stort sett halverats sen Cataclysm är det fortfarande ledande inom mmorpg. Med Legion tar Blizzard än en gång över mitt liv och jag märker på mig själv att jag går tillbaka i gamla mönster. I den nya expansionen presenteras en ny kontinent samt en ny klass. Fokuset ligger nu på The Broken Island där invasionen av demoner är i…

Review Overview

Betyg

80

About André Kalmendal

Musik och spelnörd i alla bemärkelser. Fantasy är min melodi och surrar gärna runt i öppna landskap med svärd och båge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.