Wonder Woman Rebirth Deluxe edition

När man skall göra en film på en superhjälte kan det vara svårt, du har ofta decennier av serietidningar att ta hänsyn till och du skall komprimera detta till två timmar som alla kan underhållas av. Samma sak är det när någon frågar mig vad de skall läsa av en specifik superhjälte. Var börjar man någonstans? Från början? Med det senaste? I fallet med Wonder Woman är det senare rätt svar.

Wonder Woman startar med att Diana inser att hon inte längre kan skilja på vad som är sant eller falskt. Mellan verklighet och fantasi. Har allt hon upplevt de senaste åren varit sanna eller falska minnen? Samtidigt får vi en origin story där vi får se hur Diana och Steve Trevor träffades för första gången och hur hon kom att välja att lämna Themyscira och ta sig an Ares. I nu tid beger sig Wonder Woman till Afrika för att hitta den person som hon tror kan hjälpa henne, Cheetah (Barbara Ann Minerva).

Rebirth är DC nylansering av sina gamla titlar samtidigt som man försöker kombinera kontinuiteten från både New 52 och de gamla serierna. Det hade kunnat gå hursomhelst men Greg Rucka lyckas bra genom att låta Diana minnen vara falska. När hon inte längre kan lita på sig själv skapas en ny Wonder Woman från det som finns nu och Rucka kan skapa något unikt. Tanken kittlar vart Wonder Woman kan gå som serie i framtiden. Samtidigt ger det nya läsare en bra start. Man behöver inte kunna särskilt mycket om Diana, det räcker med att ha sett filmen för att man skall kunna läsa serien och ryckas med.

Man väljer även att lägga större fokus på Barbara Ann Minerva. Hon är den tredje personen att få vara Cheetah i Wonder Woman men den första att genomgå en fysisk transformation. Att se Diana och Barbara som vänner i början och förstå att de har känt varandra länge gör hela dynamiken mellan dem mer intressant och Cheetah har bra potential att bli en riktigt intressant karaktär i Wonder Woman Rebirth. Även Ares är med på ett hörn men är med lite för kort tid för att vara avgörande. Han får mer vara med för att lägga grunden för framtida historier.

Jag gillade Wonder Woman Rebirth vol 1 & 2 väldigt mycket. De lägger en bra grund för framtida nummer och visar att Wonder Woman är en av de mest intressanta karaktärerna som DC har.

När man skall göra en film på en superhjälte kan det vara svårt, du har ofta decennier av serietidningar att ta hänsyn till och du skall komprimera detta till två timmar som alla kan underhållas av. Samma sak är det när någon frågar mig vad de skall läsa av en specifik superhjälte. Var börjar man någonstans? Från början? Med det senaste? I fallet med Wonder Woman är det senare rätt svar. Wonder Woman startar med att Diana inser att hon inte längre kan skilja på vad som är sant eller falskt. Mellan verklighet och fantasi. Har allt hon upplevt de…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.