Wilson (Viaplay)

Woody Harrelson är Wilson, den ensamma gubben som inte bryr sig om att han är ensam förrän han verkligen är ensam. Tyvärr räcker inte Harrelsons talang till för att rädda Wilson från att vara mer än en  medioker mörk komedi.

Wilson är skriven av Daniel Clowes, författaren till den grafiska novellen som filmen är baserad på. Tillsammans med regissören Craig Johnson har paret skapat karaktären Wilson som är så anti det moderna samhället att det blir smärtsamt töntigt när Wilson väl smälter för en tonårsdotter (Isabella Amara) som han inte visste fanns. Tillsammans med sin exfru Pippi, spelad av Laura Dern, bildas en dysfunktionell familj som egentligen inte känner varandra. Framförallt känner jag ingen sympati för dem. Karaktärerna lever kaotiska liv och det finns ingen egentlig glädje för dem att finna i varandras sällskap.

Filmens största behållning är den mörka humorn och Wilsons obekväma närmanden av människor han inte känner. Killen som bara vill sitta och arbeta på caféet, personen som sitter i lugn och kollar på sin mobiltelefon. De blir båda drabbade av Wilsons förakt mot det moderna samhället där vi alla lever i våra egna små teknologiska bubblor. Det är de små scenerna och de små mötena som fungerar bäst. Amara, Dern och Harrelson gör alla vad de kan med karaktärer som misslyckas med att förtjäna min fulla fokus. I filmens ”stora” scener finns det helt enkelt inte mycket trovärdighet i det filmens manus presenterar för oss tittare.

Notis: Jag såg filmen som recensionsexemplar på Viaplays streamingtjänst för köpfilm. Tjänsten fungerade smidigt både på telefon, dator och min apple tv. Både ljud och bild leveras fullt godkänt. Definitivt ett fullt fungerande och smidigt sätt att se film. Från det att jag ”köpt” filmen, kunde jag spela upp den inom tio sekunder. Har dock inte provat Viaplays film- eller tv-serieutbud tillräckligt för att uttala mig om tjänsten som helhet.

Woody Harrelson är Wilson, den ensamma gubben som inte bryr sig om att han är ensam förrän han verkligen är ensam. Tyvärr räcker inte Harrelsons talang till för att rädda Wilson från att vara mer än en  medioker mörk komedi. Wilson är skriven av Daniel Clowes, författaren till den grafiska novellen som filmen är baserad på. Tillsammans med regissören Craig Johnson har paret skapat karaktären Wilson som är så anti det moderna samhället att det blir smärtsamt töntigt när Wilson väl smälter för en tonårsdotter (Isabella Amara) som han inte visste fanns. Tillsammans med sin exfru Pippi, spelad av Laura Dern, bildas…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.