Warhammer Vermintide 2 (PC)

Det är svårt att beskriva hur otroligt tillfredställande det kan kännas att kuta runt och slåss mot de vidriga små råttorna (Skaven) och deras nya kompanjoner, de barbariska Chaoskrigarna. Igen befinner vi oss i den ödelagda Warhammervärlden tillsammans med ett gäng allierade vänner för att försöka reda i efterskalvorna av den rådande kataklysmen. 

Jag kan ärligt säga att jag älskade den totalt copy-pastade Left-4-Dead formulan som det första Vermintidespelet hade. Jag njöt och spelade det väldigt många timmar och kan säga att det då var mitt absoluta favorit online-fps för snart tre år sen. Det var till och med så att jag inte hade några som jag kände som jag spelade och det hände ofta att jag bara valde att spela med 3 botar som allierade när jag inte orkade vänta på att någon skulle hoppa in i min match. Till och med att spela så var kul.

Sen kom det en viss punkt när jag upplevde att jag hade lärt känna spelet så väl att det inte fanns så mycket mer att hämta samt andra spel att spela och recensera så att jag la undan det i nått år. Men titt som tätt har jag hoppat tillbaka i spelet, för att spela någon enstaka match. Så att få komma tillbaka till den dystra värkden och spela Vermintide 2 var en härlig fröjd för mig.

Det ska sägas direkt att Vermintide 2 är snabbt, intensivt spel där du kommer att slåss mot i princip oändliga horder fiender och det gäller att slåss snabbt. Det är som ett förstapersons hack-and-slash i sann Diablo-anda och så länge man är medveten om att det inte handlar i första hand om totalt graciösa in-i-det-minsta-detalj-perfekta skills så kommer detta spel vara en väldigt härlig upplevelse för dig. Framför allt om du vill spela online och för en kort stund komma bort från de mer seriösa och tävlingsinriktade spelen.

Du väljer en av de fem olika klasserna att spela med (bara fyra kommer att springa ut på slagfältet dock) och det är fem väldigt olika spelstilar. Det är lite synd tycker jag att Fatshark inte la till någon mer klass att spela med utan vi får nöja oss med de samma gamla som vi hade i ettan. Men den stora skillnaden är att det finns en enormt massa olika vapen och loot att hämta samt olika sätt att uppgradera din karaktär för att skräddarsy den precis så att den passar din stil och efter ditt tycke. Att det fanns alldeles för få uppdrageringar och loot i första spelet är någoting som jag störde mig på samt den största andledning på varför jag tröttnade på spelet till slut och är därmed mycket glad för det tillägget i tvåan.

De olika variationerna på uppdragen är såpass annorlunda att jag aldrig hinner bli uttråkad av samma gamla repetativa springa-hämta uppdrag som man kunde fastna med i första spelet. Det är alltid spännande att se vart och och med vem du hamnar.

Vermintide 2 är i det stora hela en gedigen uppgradering fårn det första spelet som jag mer än gärna spenderar min tid med. Det är dystert, mörkt och så vackert. Jag hoppas verkligen att folk inte skräms iväg av spelets enkelhet utan ser det för vad det är: ett otroligt underhållande co-op spel.

Det är svårt att beskriva hur otroligt tillfredställande det kan kännas att kuta runt och slåss mot de vidriga små råttorna (Skaven) och deras nya kompanjoner, de barbariska Chaoskrigarna. Igen befinner vi oss i den ödelagda Warhammervärlden tillsammans med ett gäng allierade vänner för att försöka reda i efterskalvorna av den rådande kataklysmen.  Jag kan ärligt säga att jag älskade den totalt copy-pastade Left-4-Dead formulan som det första Vermintidespelet hade. Jag njöt och spelade det väldigt många timmar och kan säga att det då var mitt absoluta favorit online-fps för snart tre år sen. Det var till och med så…

Review Overview

Betyg

80

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.