VR Feber i spelvärlden ?

Den senaste tiden har det ramlat in nyheter på VR fronten.
Så jag tänkte sammanställa lite av det här.

Först ut har vi Quest 2 som på ca 3 månader lyckades slå rekord i flest sålda VR-enheter. Under kvartal 4 2020 sålde de över 1 miljon enheter och då skall man ha i åtanke att de släppte sin enhet i mitten av oktober. På andra plats kommer PSVR med 125 000 sålda enheter och på tredje plats kom Valve med 61 000 enheter.

Quest 2 tar också tronen som mest använda VR-Headset via Steam med sina 22.91%. Tillsammans med Rift S (21.58), Rift (7.4) och Quest 1 (6.09) har Oculus hela 57,98% av VR marknaden på Steam som idag består av ca 2.8 miljoner VR användare. Det är extra imponerande då just Quest modellerna säljs som portabel enhet och inte kräver PC.

Det går mycket rykten om uppdateringar, PRO-modeller och Quest 3. Men mycket kommer från clickbait rubriker. Vad vi vet är iaf att de jobbar på en 120hz update som troligtvis kommer i kvartal 2.

Uppenbart finns det en marknad och ett intresse för VR och kanske är det just därför Playstation nu går ut med att de ska släppa ett VR system för Playstation 5. De nämner dock att det är under utveckling och vi kan inte vänta oss det under 2021.

Ska man hålla intresset vid liv så vad passar då bättre än presentera 6 kommande VR-spel till nuvarande PSVR. Spelen är följande: Doom 3 VR, After the fall, I exept you to die 2, Fracked, Song in the Smoke och Zenith: The Last City.

HTC Vive Twitter kan vi se det hintas om ett nytt VR-Headset.
HTC´s företagspresident Alvin Wang Graylin ställde upp i en intervju i Youtubekanalen TeliportMe och sa saker som följande “I think we said in the past that we will release a new AIO (all-in-one) this year” och “It’s our next-generation standalone. We will have one this year it is going to be a great product.”

Det låter väldigt lovande men han säger också att dem inte ser sig i linje med Quest 2. Då Quest 2 är ett sådant kompetent headset till ett oerhört lågt pris är frågan vad de kan sikta in sig på då ? Ännu billigare? Är det möjligt och vad får man då ? Det ska bli spännande att se.

Uppdatering:
Även om HTC kommer med ett nytt headset så var det inte det som de hintade om på twitter nu i dagaran. Det var istället deras Vive Pro Lip tracker. För ca 1300kr kan du nu få rörelse på din avatar i VR.

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.