Veckans visning – It

Nästan varje onsdag visar jag en film i min biograf hemma.

Denna vecka visade jag It som precis släppts på Blu-ray, som du dessutom kan vinna i vår tävling!

Filmen drog tre besökare, endast en ville ha popcorn. Ibland tar besökarna med sig lite gott som vi delar på. Denna vecka blev det ett paket lakrits med jordgubbssmak och en påse rostade vitlöks- och havssalt-chips. Lakritsen smakade ungefär som Malacos hallonsnören – en nostalgikick för mig.

 

Chipsen gillade samtliga besökare inklusive mig, jag tyckte att de smakade som en annan chipssmak men kunde inte komma på vilken. Goda var de i alla fall. Både lakritsen och chipsen rekommenderas!

Jag hade inte någon relation till varken boken eller miniserien. En av besökarna hade både läst bok och sett serien, en annan hade sett serien. Själv är jag inget större skräckfan men jag har en del vänner som gillar skräck, därför hamnade It på repertoaren.

En hög ljudmix. Då jag testkörde filmen insåg jag att jag måste ställa volymen lite lägre än vad jag brukar; så att dialogen blev lite tyst. Hade jag inte gjort det hade de högljudda partierna som består av både musik och ljudeffekter varit såpass höga att störningsjouren knackat på dörren.

Jag skulle inte säga att It är jättebra, dels för att det inte är den typen av genrefilm jag gillar. Jag tyckte även att skådespeleriet var ganska dåligt. Med undantag för Bill Skarsgård som är läskig som Pennywise. Tack vare Bills insats och den ösiga ljudmixen hade jag ändå behållning av filmen. Övriga besökare var också nöjda. En del av dem hoppade till under visningen. Om du köper eller hyr It. Se till att du kan se den med högt ljud eller ha fjärrkontrollen nära till hands. Time to float!

About Seth Petersson

Född i Helsingborg och uppvuxen framför en 28" TV med Star Wars på repeat. I tidiga tonåren vågade jag mig se Gudfadern som jag under min uppväxt lovat att inte röra i videohyllan, i just det ögonblicket blev jag filmnörd. Numera bosatt i Malmö med trevliga biografer. Är mycket förtjust i att se om favoriter eller se klassiker på stor duk och drar mig inte för att resa runt i landet "bara" för ett biobesök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.