Veckans Streamingtips!

Netflix: Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer
Ja, jag valde den amerikanska titeln då den svenska översättningen är: Tassarna bort från katterna: Nätjakten på en mördare. Ja inte den mest kreativa översättningen men inte heller den amerikanska var ju speciellt bra. Men titeln är en parentes egentligen men samtidigt en av anledningarna till att jag inte såg dokumentären direkt, därför vill jag skriva om den. Dokumentären är i tre avsnitt och finns på Netflix.

Och först när jag kollade på den så undrade jag verkligen om den var sann men vad jag förstått så är den det. Det är väl mest så att Kanada inte alltid hamnar på våra löpsedlar. Ja det är svårt att förklara denna meta-dokumentär men för att försöka sammanfatta det hela så börjar det med en grupp på Facebook som skapas efter att en person lagt upp en video där han dödar katter. Gruppen skapas för att försöka hitta den vidriga person som dödade katterna. Jag vill inte avslöja mer, men det är en helt galen dokumentär, se den!

SVT Play: X&Y och Borg McEnroe
På SVT Play kan ni just nu se X&Y och Borg McEnroe, två svenska omtalade filmer men med väldigt olika innehåll.
X&Y (2018)
En film av Anna Odell. Filmen handlar om Odell och Persbrandt som spelar fiktiva versioner av sig själva där de skapar nya identiteter genom alter-egon. Filmen finns tillgänglig tom 3 februari.
Borg McEnroe (2017)
Som titeln antyder så handlar filmen om Björn Borg och John McEnroe. Filmen börjar med den avgörande titelmatchen mellan de båda. Men den handlar även om de bådas liv och rivalitet under 80-talet. Filmen finns tillgänglig tom 31 januari.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.