Veckans Streamingtips!

Ja alltså det brukar ju vara blandad kompott i mina streamingtips men denna vecka blir det verkligen lite av varje. Det blir drama, trauma, skräck, bedrägerier och ondska. Detta får du inte missa!

HBO: Patrick Melrose

Vi börjar med veckans höjdpunkt för mig. Ja, jag är lite sent ute med denna serie men varje serie har sin tid. Serien Patrick Melrose bygger på fem romaner av den engelska författaren Edward St. Aubyn som publicerades mellan 1992 och 2011. Patrick är en väldigt traumatiserad man som plågas av sin barndom och de övergrepp hans far gjorde på honom. För att undvika sina känslor så missbrukar han all slags narkotika och alkohol i stora mängder. Första avsnittet av serien handlar framförallt om Patricks missbruk och det är en hel del galna scener som fastnar, resten av serien är lite mer sober. Serien följer Patricks liv i olika faser och åldrar i livet. Enligt författaren av romanerna så bygger delar av historien på hans eget liv. Jag gillade verkligen serien, den är tragisk, rolig och dramatisk på samma gång. I huvudrollen som Patrick Melrose ser vi fantastiska Benedict Cumberbatch, i övriga roller bland annat Jennifer Jason Leigh och Hugo Weaving.

Viaplay: Us

Jordan Peeles senaste film Us (2019) finns nu på Viaplay. Hans regissörsdebut var filmen Get Out (2017) som vann flera priser och fick mycket uppmärksamhet. Och det är han värd, Jordan Peele har tagit skräckgenren till en helt ny nivå. Det är svårt att förklara man måste helt enkelt se hans filmer för att förstå. Men lite kort om Us, tänk dig att du tittar ut genom fönstret mitt i natten och där står en kopia av din familj. Ja du kan ju börja tanken där och fortsätta med att kopian av din familj vill dig illa. Otroligt välspelat och snyggt foto med ett viktigt budskap. Även Get Out finns att hyra på Viaplay.
Lästips:
Melody Nikkis recension av Us ”En av de bästa skräckfilmer jag sett” >>
Alva Bexells recension av Get Out >>
Gabriel Hectors recension av Get Out >>

Netflix: Mandy

Ja så över till veckans märkligaste tips, filmen Mandy från 2018. Jag visste inte riktigt vad jag väntade mig men enligt Netflix är det en film om ett par som bor i skogen i lugn och ro tills de en dag blir invaderade av en sekt. Så ja det lät ju som något som kunde passa mig. Men jag hade inte förväntat mig detta resultat. Ja filmen börjar i lugn och ro med paret i skogen men en dag passerar en sekt och ledaren för sekten får syn på Mandy och han måste ha henne. Efter det spårar allt ur och filmen förvandlas till en hämndkavalkad. Alltså det går verkligen inte beskriva denna filmen, det är som en märklig blandning av Twin Peaks, Motorsågsmassakern och Post Tenebras Lux, ja det är en väldigt skruvad och otäck film som inte passar alla. Men den är väldigt snygg och rent av unik i sitt slag och ett otroligt skådespel av Nicholas Cage och Andrea Riseborough.
Lästips:
Stefan Stanisics recension av Mandy >>

HBO: McMillions

Ja så över till något helt annat, en otroligt chockerande historia som förmodligen gått många förbi. Under lång tid hade McDonalds ett spel som hette Monopoly där man bland annat kunde vinna stora prissummor, högsta vinsten var en miljon dollar, spelet startade i USA 1987 och serien handlar om bedrägerier inom spelet 1989-2001. Just denna dokumentärserie handlar om spelet i USA. Allt börjar med ett samtal till FBI där någon påstår att alla stora vinster går till samma släkt. FBI börjar undersöka fallet och det blir större och större. Det är en väldigt invecklad och intressant historia med många oväntade vändningar men det är väldigt amerikanskt och lite för långsamt. Sammanlagt är det 6 avsnitt, 5 finns tillgängliga idag, kan ses på HBO.

Netflix: Fallet Gabriel Fernandez

Veckans viktigaste streamingtips kommer sist, av den anledningen att det är svårt att skriva om. Fallet Gabriel Fernandez är en dokumentär miniserie i 6 avsnitt som följer fallet och de rättsfall som följde efter mordet på Gabriel Fernandez. Anledning att det är svårt att skriva om denna serien är för Gabriel Fernandez var en pojke som misshandlades till döds när han var endast 8 år gammal. Så jag gör precis som Netflix, jag varnar känsliga tittare. Men om du orkar se serien så kommer du bli arg, förbannad, upprörd och ledsen. I serien följer vi utredare, journalister, domare och åklagare som tar sig an detta fall. Serien handlar inte bara om att fälla Gabriels mördare utan även om att ta reda på vad som gick fel, varför agerade inte någon tidigare, socialtjänsten, polisen och lärare blir inblandade.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.