Veckans Streamingtips!

Denna veckan tipsar vi om två väldigt olika brittiska serier samt ett tips på lite klassisk film noir.

SVT PLAY: I MAFFIANS MITT (MCMAFIA)
En brittisk/rysk maffiaserie, ja det är precis vad det är, det låter kanske lite konstigt men det finns en vettig förklaring som jag kommer till. I serien följer vi Alex Godman och hans familj, en rysk maffiafamilj som lever i exil i England. Alex däremot har inte följt familjens verksamhet utan har startat en helt laglig verksamhet som investerare, ett företag som går väldigt bra. Men en dag förändras allt, elaka rykten sprids om hans företag och han förlorar viktiga kunder. Detta leder till att han måste se sig om efter nya investerare och trots tappra försök att fortsätta sin lagliga verksamhet så blir det väldigt svårt. Han dras in i diverse internationella affärer som sätter honom och hans familj i stor fara. En väldigt spännande och obehaglig serie. Serien vann International Emmy Awards 2019. Serien har 8 avsnitt, just nu finns det 4 avsnitt på SVT Play, nytt avsnitt varje fredag.

SVT PLAY: ERKÄNNANDET (A CONFESSION)
Och så vidare till lite vanlig brittisk crime, men inte så vanlig ändå. Serien är baserat på ett riktigt fall i Storbritannien. I serien följer vi kommissarie Steve Fulcher och hans kollegor som till en början letar efter en försvunnen kvinna. Ganska snart får de upp spåret på en möjlig gärningsman. Parallellt följer vi kvinnans familj och även en annan familj som inte har sett sin dotter på väldigt många år. Utredningen går snabbt framåt och dom gör framsteg. Dessvärre dyker det upp hinder under rättegången som vänder historien åt ett annat håll. Men kommissarien kämpar vidare med fallet då han inte tror att hela sanningen har uppdagats, även om han kan förlora sitt jobb. Välspelat och intressant. Serien är i 6 avsnitt, just nu finns det 4 avsnitt på SVT Play, nytt avsnitt varje lördag.

NETFLIX: FRÄMLINGEN (THE STRANGER)
Om du är sugen på lite klassisk film noir så är detta mitt tips. Främlingen från 1946 med och av Orson Welles. Filmen handlar om den före detta nazisten Franz Kindler som flytt till USA efter andra världskriget. Där har han bytt identitet och blivit lärare och han har förlovat sig med dottern till en välkänd jurist. Han är dock inte så säker som han tror, han jagas nämligen av en utredare från the War Crimes Commisson. Detta var den första Hollywood-filmen som visade dokumentärt material från Förintelsen.

Vill du veta mer om den legendariske regissören Orson Welles? Då kan du passa på att se dokumentären They’ll Love Me When I’m Dead, som handlar om honom och hans sista film. Finns också på Netflix.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.