Veckans Streamingtips!

Nu är det äntligen dags för lite nya streamingtips! Som ni kanske märkt så har jag bytt lite inriktning på mina tips, innan var det väldigt mycket crime och ondska nu är det mer drama och kärlek, varför? Det ligger väl i tiden, att det känns bättre att se serier och filmer som är lite mer hoppfulla, och samtidigt har jag massor av tid över just nu! Men jag försöker alltid blanda lite ändå. Denna veckan blir det mycket serietips och filmtips från Netflix men vi börjar med något helt annat, den norsksvenska kriminalserien Maskineriet som nu går på Viaplay.

Emilia Roosmann i Maskineriet. Bild av Anders Nicander © Viaplay

Viaplay: Maskineriet

Maskineriet är Viaplays nya originalserie som hade premiär 24 maj. Detta är en serie som kastar oss rakt in i en actionfylld flykt på en färja mellan Strömstad och Sandefjord. Vi vet inte vad som hänt men en av huvudpersonerna Olle Hultén (Kristoffer Joner) vaknar upp på färjan med en väska full av pengar! Jag har bara sett tre avsnitt men det är otroligt spännande och omtumlande. Det är en fartfylld och våldsam jakt på bankrånare, mördare och framförallt sanningen. Man vet liksom inte vad man har att vänta sig och hur de olika karaktärerna hänger ihop. Och det är det jag gillar med serien, det ska bli spännande att följa denna serien och se hur det går för de olika karaktärerna. Serien är regisserad av Richard Holm. Manus har skrivits av Peter Arrhenius, Niclas Ekström och Kjersti Ugelstad. I rollerna ser vi bland annat Kristoffer Joner, Julia Schacht, Hanna Alström, Emilia Roosmann, Emil Almén och Anastasios Soulis. Den första säsongen består av åtta avsnitt, nytt avsnitt varje söndag, så just nu finns det 4 avsnitt tillgängliga.

Netflix: Love

Så över till något mer lättsamt, Netflix fantastiska serie Love! Ja, jag vet detta är ingen ny serie, men jag har sett den nu. Serien handlar om Gus och Mickey, två väldigt olika personer, Gus är en nörd som är alldeles för snäll och har otur med sina förhållanden, Mickey handskas med olika beroenden, både var det gäller droger, kärlek och sex. Men en dag korsas deras vägar och dom trivs bra i varandras sällskap. Men att gå från vänner till kärlekspar visar sig vara svårare än vad de trott. Love är en varm, rolig och underhållande serie om livets svårigheter och glädjeämnen. Serien består av tre säsonger.

Netflix: The Affair

Inte heller en ny serie jag vet, men den är ju pågående i alla fall. Ja som titeln antyder så handlar den om otrohet, men det är verkligen inte allt. Det är inte heller en vanlig serie om otrohet, det är mycket mer fokus på livet i stort men även i smått. Jag har inte sett hela serien ännu men eftersom den fortfarande inte är avslutad så förmodar jag att den fortfarande håller. Den är både dramatisk och spännande och har flera oväntade vändningar. I rollerna ser vi bland annat Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney och Joshua Jackson. Serien har för tillfället 4 säsonger på Netflix så en riktig långkörare!

Netflix: Marcella säsong 3

Marcella är en riktigt bra brittisk kriminalserie som är väldigt annorlunda, säsong tre börjar nu på söndag, så det ska bli intressant att följa. Marcella Backland är en polis som lämnar sitt jobb för att kunna tillbringa mer tid med sin familj, tydligen har inte hennes make samma planer för han lämnar henne för en annan. Hon återvänder därför till sitt jobb inom mordgruppen och börjar undersöka ett fall som är oroande bekant för henne. Detta är en väldigt spännande och mörk kriminalserie med flera vändningar.

Netflix: 13 Reasons Why säsong 4

Netflix släppte den fjärde säsongen av denna tonårsserie i fredags, så även den börjar bli en riktig långkörare. Det är så det är när serier blir populära då ska det göras mer. Serien har skapat rubriker genom åren, framförallt för att den visar riktiga problem som tonåringar går igenom, något jag anser bara är positivt. Första säsongen tycker jag var riktigt bra, andra var också ganska bra och den är fortfarande sevärd men håller inte samma klass som tidigare. Vill du veta mer om serien kan du läsa en längre recension här >>

Netflix: Lite filmtips

Ja som vi alla känner till så produceras det ju inte så mycket ny film just nu, men det verkar Netflix tagit fasta på för dom har köpt in ett gäng äldre filmer från sent 90-tal och tidigt 2000-tal. Så gör som mig, se om en gammal favorit! Jag har under veckan sett om följande filmer:

Big Fish (2003)

Detta är nog min absoluta favoritfilm regisserad av Tim Burton. Den är så otroligt fin, sann och vacker. Jag älskar verkligen Tim Burtons sagofilmer men denna är verkligen snäppet mer unik. Filmen handlar om Edward Blooms händelserika liv, han har jobbat på cirkus, umgåtts med jättar och bott i en stad där tiden stod still och alla var lyckliga och så är det legenden om att han har fångat den där stora fisken. I huvudrollen ser vi Ewan McGregor.

Stulna år/Girl, Interrupted (1999)

Detta är en fantastisk dramafilm som utspelar sig på 60-talet. Filmen är baserad på den bästsäljande memoaren med samma namn från 1993, skriven av den amerikanska författaren Susanna Kaysen. Filmen handlar författarens egna erfarenheter, då hon som en ung kvinna hamnade på ett amerikanskt psykiatriskt sjukhus på 1960-talet, efter att ha fått diagnosen Borderline personlighetsstörning. Välspelat och dramatiskt. I rollerna ser vi bland annat Winona Ryder, Angelina Jolie och Whoopi Goldberg.

The Ninth Gate (1999)

Denna mörka thriller är regisserad av Roman Polanski och baseras på Arturo Pérez-Revertes roman El Club Dumas. Filmen handlar om den skrupelfrie bokhandlaren Dean Corso, som får i uppdrag att hitta de två sista exemplaren av en viss bok som handlar om demoner. Han dras mot sin vilja in i en livsfarlig konspiration med övernaturliga makter. The Ninth Gate var helt ok att se om men den hade tyvärr inte åldrats så bra. I huvudrollen ser vi Johnny Depp. Här kan du läsa en recension av filmen >>

Det var allt för denna veckan, hoppas du hittar något kul att streama! Ta hand om varandra och stay safe!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.