Veckans Streamingtips!

Nu är vi tillbaka med veckans streamingtips, har du mycket tid över, har du sett allt? Eller är det kanske dags att hitta en ny serie eller film att streama? Här kommer veckans tips! I vanlig ordning blir det lite av varje, denna vecka med fokus på HBO och SVT Play, det blir både gamla och nya serier och filmer. Bon appétit!

HBO: Billions

Jag vet inte hur eller varför men Billions har fram till nu passerat under min radar. Men som läget är just nu så hinner jag se fler serier och fick då tips om Billions som nu är inne på sin femte säsong. Jag är väldigt glad över tipset, tack Tilda! Jag tror aldrig att jag tidigare sett en serie med så mycket intriger, det är konstanta intriger mellan makthavarna. Alla huvudpersoner är onda på sitt sätt, alla från hedgefondskungen Bobby ”Axe” Axelrod, till stjärnåklagaren Chuck Rhoades och alla däremellan, både över och under. Och allt handlar så klart om pengar och makt. Alla sviker alla och bildar nya allianser med gamla fiender. Otroligt välspelat med fantastiska karaktärer och ett manus utöver det vanliga. I rollerna ser vi bland annat Damian Lewis, Maggie Siff, Asia Kate Dillon, Paul Giamatti och Malin Åkerman.

HBO: I Know This Much Is True

HBO:s nya serie I Know This Much Is True med Mark Ruffalo, Melissa Leo och John Procaccino är ett välkommet nytillskott. Serien bygger på romanen med samma namn av Wally Lambs från 1998. Den handlar om tvillingarna Dominic och Thomas Birdsey som föddes i en familj full av hemligheter. Deras mamma är undergiven och nedtryckt, hon har aldrig avslöjat deras fars riktiga identitet. Deras styvfar är elak och kontrollerande, och han straffar pojkarna när de är barn. Tio år senare är Dominic relativt stabil jämfört med Thomas, som har utvecklat schizofreni och åkt in och ut på institutioner under flera år. Det är en sorglig och dramatisk serie som ska bli intressant att följa. Serien består av sex avsnitt, nytt avsnitt varje måndag, just nu finns två avsnitt tillgängliga.

HBO: The Wire (2002-2008)

Vill du se någon mer serie? Välj då en riktig klassiker, The Wire! Denna pärla hade gått mig förbi, då jag inte bodde i Sverige under denna tid. Men många år senare, fick jag tips om denna serien från min vän Pär, tack! Detta är en väldigt amerikansk serie men ändå inte, det är förmodligen det som gör den speciell. Varje säsong handlar om nya fall för denna specialgrupp inom polisen i Baltimore, men de är även sammankopplade och det handlar om avlyssning av framförallt brottslingar inom droghandeln. Även om det är en ”äldre” serie så håller den än idag, ja första säsongen kan kännas lite omodern men det spelar liksom ingen roll för det är alltid otroligt spännande och välspelat. I huvudrollen ser vi fantastiske Dominic West, men han är bara en av ett fantastiskt team med bland annat Idris Elba, John Doman, Deirdre Lovejoy, Seth Gilliam, Wendell Pierce och Lance Reddick. Alla fem säsonger hittar du på HBO!

SVT Play: Exit

Ja, det var ett tag sedan jag såg denna serien nu, men den är bland det bästa som gjorts i Norge, därför lyfter jag den. Det kan också vara Billions som spökar, då Exit väl kan ses som en norsk variant av den världen. Ja kort och gott är detta en serie om en gäng män i den norska finansvärlden. Framförallt handlar det om fyra män som är högt uppsatta i finansvärlden, de tjänar miljoner om dagarna men på kvällarna handlar deras liv om kokain, alkohol och prostituerade kvinnor, samtidigt som de utåt sett har perfekta familjeliv. Serien bygger delvis på riktiga samtal med norska finansmän. Det är en riktigt obehaglig serie, men den är snabb och intressant och ryktena säger att det är en säsong 2 på gång. I huvudrollen ser vi svenske Simon J. Berger, som spelar fantastiskt, liksom övriga skådespelare i serien. Exit består av 8 avsnitt.

SVT Play: Tårtgeneralen

Den svenska långfilmen Tårtgeneralen från 2018 finns nu att streama på SVT Play. Filmen som utspelar sig i Köping 1985 är baserad på verkliga händelser, den är regisserad av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, och bygger på deras bok med samma namn från 2009. Mikael Persbrandt spelar rollen som Hans Pettersson alias Hasse P. Ett tv-program har utsett Köping till Sveriges tråkigaste stad och detta vill Hasse P ändra på. Han bestämmer sig för att göra världens största smörgåstårta som Guinness världsrekord ska bekräfta. Det blir ingen lätt uppgift men med övertygelse, engagemang, hopp, lite kreativitet och humor så är den stora tårtan på gång. Persbrandt är fantastisk i rollen som Hasse P och det är en underhållande film. I övriga roller ser vi bland annat Helena Bergström, Agnes Lindström Bolmgren, Tomas von Brömssen, Jens Ohlin och Anki Larsson. Filmen kan ses på SVT Play fram till den 22 juni.

SVT Play: Vuxna Människor

Ja konstigt nog blir nästa tips även det en svensk långfilm med Mikael Persbrandt. Men en betydligt äldre sådan, Vuxna Människor är nämligen från 1999, tänk vad tiden går! Det var riktigt underhållande att se denna svenska pärla igen, och tänk så unga dom var hela gänget; Felix Herngren, Karin Bjurström, Cecilia Ljung, Mikael Persbrandt, Källa Bie, Fredrik Lindström och Magnus Härenstam. Detta var även Felix Herngrens och Fredrik Lindströms regidebut inom långfilm, något dom lyckades väldigt bra med. Filmen handlar om Frank som lever ett respektabelt liv och arbetar på en känd advokatbyrå. Han har varit tillsammans med sin vackra fru Nenne i 8 år. Ändå är Frank djupt uttråkad, han fantiserar till och med om äktenskapsrådgivaren som han och Nenne besöker varje vecka. Där börjar det bli komplicerat och mer invecklat kommer det bli. Kan streamas till 11 juni.

Det var allt för denna veckan! Men om du har tips på någon bra serie eller film som finns att streama? Kommentera gärna på Facebook så ska vi ta oss en titt på den. Ta hand om varandra!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.