Veckans filmsnack v. 42

Denna veckan har det släppts en ny trailer till Amazon-producerade filmen The Report och det har även kommit en nyhet om när sista Star Wars-trailern släpps. Inför Oscarsnomineringarna till galan nästa 2020 har det visat sig att Jon Favreaus Lejonkungen inte kommer att tävla i kategorin ”bästa animerade film.

Terminator: Dark Fate blir Rated R
Nya delen i Terminator-franchisen släpps på fredag nästa vecka (25/10-19) och för första gången sedan 2003 blir det en barnförbjuden mördarrobot-film. Dark Fate blir Rated R i USA, detta innebär för att om du är Amerikan måste du vara 17 år för att se filmen alternativt gå i målsmans sällskap. Alla filmerna i serien efter Terminator 3: Rise of The Machines har i USA haft åldersgränsen 13 år. I Sverige har detta omvandlats till 15 år eftersom vi inte har samma åldersgränser som i USA. För fans till filmserien bör det vara ett gott tecken eftersom många pekat på att de låga åldersgränserna har varit en bidragande faktor till allt svagare Terminator-filmer. Vi hoppas återkomma med en recension av filmen under nästa vecka.

Ny trailer till Amazons The Report
Annette Bening, Adam Driver och Jon Hamm i ett drama om hanteringen av fångar efter terrorattackerna mot World Trade Center i USA 2001. Efter filmens premiär på Sundance Film Festival i våras har förhandssnacket varit positivt. Filmen går upp på bio i USA den 15 november och släpps sedan på streamingtjänsten Amazon Prime den 29 november.

©Disney

Trailer till Star Wars: The Rise of Skywalker på måndag
Många hade hoppats på en trailer under måndagens ”Monday Night Football” i USA, trailern uteblev dock till mångas förtret. Skådespelaren John Boyega, som spelar Finn, tog till Twitter och sade att han tror att trailern kommer inom kort. Insider information från biografkedjor i USA pekar också på att en trailer dyker upp inom kort. Det definitiva svaret kom idag! På måndagkväll kommer trailern på tv i USA, med andra ord lär den finnas ute när vi svenskar vaknar på tisdag.

https://twitter.com/JohnBoyega/status/1183499676416430080

Lejonkungen (2019) är inte en animerad film?
Amerikanska Collider uppger att Disney inte har lämnat in årets Lejonkungen-remake för deltagande i kategorin ”Bästa animerade film” till Oscarsgalan nästa år. När filmen släpptes i sommar var det en diskussion kring huruvida filmen skulle betraktas som en animerad film eller en ”live action”-film. Nu har alltså Disney själva bestämt sig när de valt att inte lämna in den för övervägande i ovannämnda Oscarskategori. Ni kan dock förvänta er att den kommer att dyka upp i flera andra kategorier. Vilka tror ni på?

About Filmfenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.