Veckans filmsnack v. 41

Denna veckan har vi hört en hel del snack om Nicolas Winding Refn, Marvel, HBO, Netflix, Scorsese och filmen det aldrig verkar bli tyst om: Joker.

HBO serie av Nicolas Winding Refn
Glädjande nyheter! Nicolas Winding Refn och John Hyams kommer göra en tv-serie baserad på kultfilmen Maniac Cop som kommer visas på HBO. I en intervju berättar Refn att han och Hyams pratat länge om Maniac Cop, som först var tänkt som en film, men ju mer de arbetade med materialet så insåg de att de ville fördjupa historien. Något de kan göra med en tv-serie och samtidigt nå en stor publik via samarbetspartnerna HBO och Canal+. Han säger att serien kommer bli en oförfalskad och actionfylld skräckodyssé med starka reflektioner på dagens samhälle.

Scorsese vs Marvel
Förra helgen gick Martin Scorsese ut med kritik mot Marvel-filmerna, han jämförde dem bland annat med nöjesparker och tyckte inte att det var riktiga filmer. Han sa även att han aldrig sett någon Marvel-film, han hade dock försökt men det var ju inte riktig film, han påpekade också att han inte tyckte att de skulle få Oscarsnomineringar. Scorseses kritik har skapat starka reaktioner från både filmskapare och skådespelare som har bidragit till Marvel Cinematic Universe. Och en som inte höll tyst var Samuel L. Jackson, som spelat i flera av Marvel-filmerna, se hans kommentarer ovan i slutet av klippet.

Biograf eller Netflix?
På tal om Scorsese så har hans nya gangsterdrama The Irishman, som kommer släppas via Netflix, blivit nekad av flera stora biografkedjor i USA. De anser att spannet är för kort mellan biopremiär till den visas på Netflix. Storfilmen med bland annat Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci turnerar just nu på diverse filmfestivaler och kommer sedan visas på mindre biografer innan premiären på Netflix den 27 november. I Sverige kommer du bland annat kunna se den i Stockholm och Göteborg på Bio Capitol, i Malmö på Panora, i Båstad på Scala Biografen och i Borås på Röda Kvarn. Har du missat trailern, kolla ovan.

YouTube vs Netflix
Enligt en ny undersökning av Piper Jaffray har YouTube gått om Netflix i antalet unga användare, det har aldrig hänt tidigare! YouTube får 37 % mot Netflix 35 %, anledningen verkar vara den bredd YouTube har. Samtidigt vinner Netflix stort över Hulu med 7 % och Amazon Prime med 3 %. Men troligen kommer konkurrensen öka kraftigt om unga användare med Apple TV+ och Disney+ framöver. Konstigt nog nämns inte HBO i denna undersökning.

Put on a happy face…
Nya filmen Joker med Joaquin Phoenix slår rekord, den har till och med tagit sig in på topp 10 på IMDb, det är stort ! Men alla är inte lika glada, Jared Leto ville spela Jokern igen då många av hans scener klipptes bort i Suicide Squad då han spelade Jokern. Han får dessvärre inte heller vara med i Cathy Yans kommande film Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn som är planerad till februari 2020 eller James Gunns uppföljare The Suicide Squad som är planerad till 2021. Jag gillar ju Jared men antingen håller han inte måttet eller har han gjort någon i Hollywood förbannad eller vill de inte ha något annat Joker-face…

About Filmfenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.