Vad vet vi om säsong 9 av American Horror Story?

  • Den heter 1984 vilket för tankarna till George Orwells berömda bok, och många tror att handlingen anspelar på hur staten kontrollerar och ljuger för invånare. 
  • Det är också för att hedra 80-talets stora skräckfilmer så som Terror på Elm Street och Fredagen den 13:e, som även är en del av säsongens tema. Detta avslöjades när seriens skapare Ryan Murphy la upp en teaser trailer på sin Instagram. Se den nedan! Och ja, den är äkta trots sin kvalitet och Billie Eilish-musiken.
  • Tittarfavoriten Evan Petersen återvänder inte. Han har avslöjade i en intervju att han kommer stå över den här säsongen.
  • Hans flickvän i verkligheten Emma Robertson återser vi däremot i säsong 9. 
  • Ett nytt ansikte är också bekräftat: OS-medaljören Gus Kenworthy ska spela Emmas karaktärs pojkvän. 
  • Fans spekulerar om att säsongen innehåller Aliens. Detta för att karaktärer i säsong 8 hintade om utomjordingar: termen ”the grays” användes (smeknamn för Aliens), samma sång som Hal sjöng i 2001: A Space Odyssey gav Kathy Bates ton till i säsong 8, och The Carpenters ”Calling Occupants of Interplanetary Craft” spelades. 
  • Säsong 9 har amerikansk premiär onsdagen den 18 september 

American Horror Story har även förlängts för en tionde säsong. Ett fan kom upp med teorin att American Horror Storys olika säsonger representerade de olika cirklarna av helvetet från Dantes Inferno. Denna teori delade Ryan Murphy sedan själv på sin Instagram med ordet ”Intressant..”, vilket självklart skapade stora diskussioner bland fans: var detta en bekräftelse? 

Bild från Ryan Murphys Instagram där han delade fanteorin


Idag vet vi fortfarande inte mer: Apocalypse passar in i de båda kvarvarande cirklarna (Lust och Våld) vilket talar för det; och en tionde säsong skulle kunna utspela sig i helvetet själv. 

Det enda vi vet om säsong 10 nu är att häxorna från Coven-säsongen kommer tillbaka. Men ärligt talat räcker det långt för min del. 


Teaser-trailer till American Horror Story: 1984:Källa: tvguide.com

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.