TV-serier att se fram emot i höst

Angela ser fram emot:

Unbelievable

En miniserie i 8 delar som bygger på den sanna historien om Marie som blev anklagad för att ljuga om en våldtäkt. Ingen trodde på Marie förutom två kvinnliga poliser som började söka efter sanningen. Serien är baserad på en artikel av The Marshall Project & ProPublica, An Unbelievable Story of Rape, som vann Pulitzerpriset 2016.

Jag vill se den för att jag brukar gilla serier och filmer som är baserade på sanna händelser och detta ämnet är extra viktigt och dessvärre ofta återkommande i serier och filmer. Så att jag ”ser fram emot” den är kanske fel benämning men det är ett viktigt ämne som kommer upp till ytan igen och Netflix brukar producera bra serier.

Fredrik ser fram emot:

The Mandalorian

Med Jon Favreau och Dave Filoni inblandade finns det en viss risk att mina förväntningar blir för högt satta. Innan Solo: A Star Wars Story släpptes, ryktades det om att det skulle komma både en film om prisjägaren Boba Fett och en om Obi-Wan Kenobi. Men efter att Han Solo-filmen blev mindre framgångsrik än förutspått, blev det plötsligt väldigt tyst från Disneys håll. Spola fram ett antal månader och nu har vi flera bekräftade Star Wars-tv-serier på gång. The Mandalorian är först ut, sedan kommer en tv-serie om Cassian Andor från filmen Rogue One och efter det väntar ett kärt återseende av fan-favoriten Obi-Wan.

The Mandalorian utspelar sig fem år efter händelserna i Return of the Jedi. I tv-serien kommer vi att få följa en prisjägare klädd i en Mandaloriansk rustning (Låter det bekant?). Efter rymdimperiets fall är galaxen en kaotisk plats där pirater och rester av imperiets arméer är ständiga hot. Pedro Pascal, känd från Game of Thrones, spelar titelkaraktären. Han får även sällskap av Gina Carano, Werner Herzog och Carl Weathers med flera. Tv-serien har premiär den 12:e november på Disneys nya streamingtjänst Disney+. Det är ännu inte bekräftat om vi kommer att ha tillgång till streamingtjänsten från dag ett här i Sverige.

Melody Nikki ser fram emot:

American Horror Story säsong 9: 1984

Jag har tidigare skrivit om AHS nionde säsong och vad som avslöjats om den då – men nu vet vi lite, lite mer. Dess kryptiska skapare och ensemble har, med mindre än en månad kvar till premiären den 18 september, avslöjat två större nyheter: Billie Lourde återvänder i en större roll, Sarah Paulson gör inte! Om Sarah Paulson dyker upp alls är oklart än så länge – det ryktas om att hon gör en cameo – men vi kommer för första gången sen starten av American Horror Story alltså inte se henne i en större roll.
En trio det däremot ryktas om återvänder är skådespelarna Cody Fern, Finn Wittrock och Darren Criss som alla har setts i olika säsonger.

Nya skådespelare finns det dessutom gott av: Angelica Ross som spelade Candy i Ryan Murphys Pose, DeRon Horton som vi känner igen som Lionel i Dear White People, Matthew Morrisson som haft roller i Greys Anatomy och The Good Wife, Zach Villa från Shameless och Destroyer samt Kaleina Cordova som dykt upp i Jane the Virgin och Veep. Det bådar alltså riktigt gott för den nionde, och kanske näst sista, säsongen av American Horror Story! För mer om AHS, läs den tidigare artikeln länkad i början av detta stycke.

Henrik B ser fram emot:

Creepshow

Inte så mycket faktiskt. En serie fick mig att höja på ögonbrynen lite, men mest över att någon försöker sig på en antologiserie igen – det ser nämligen ut som att skräckantologiserien Creepshow kommer att få premiär i höst. Antologiserier är numera helt hopplöst, vilket inte minst bevisades av rebooten av Twilight Zone som kom och försvann lika fort. Det är synd. Antologiserier var det hetaste som fanns i tv:s barndom och borde kunna funka lika bra igen. Creepshow ska bland annat ha några episoder baserade på noveller av kända skräckförfattare, däribland Stephen King, samt ha originalmanus till några avsnitt. Några namn i rollistan får en att höja på ögonbrynen lite också, till exempel Adrienne Barbeau, men överlag känns det inte som antologiserien kommer att få en revival den här gången heller. Var man kan se Creepshow i Sverige är för mig okänt, kanske ingenstans, i USA kommer den visas på den genrespecifika Shudder. Oddsen är emot Creepshow, men vi kan alltid hoppas på att det blir kalasbra.

Pär ser fram emot:

His Dark Materials

Philip Pullmans böcker är 25 år vid det här laget och förtjänar något betydligt bättre än den film vi fick för 12 år sedan (The Golden Compass). Böckerna är riktade till tonåringar men jag får känslan när jag ser på trailern att detta känns mer som något som skall locka Game of Thrones-fansen att fortsätta se på HBO. Inget dålig med det och av döma av trailern så är det verkligen rätt tid för dessa böcker att bli tv-serie.

Böckerna utspelar sig i en alternativ verklighet där den unga Lyra Belacqua hamnar mitt en större konspiration och tvingas använda hela sin list och intelligens för att överleva. Böckerna behandlar ämnen så som fysik, filosofi och teologi och det skall bli intressant att se hur HBO klarar av att förvalta detta. Stort plus är dock att alla böcker är skrivna så vi slipper få ett slut som Game of Thrones. Man verkar ha satsat rejält på serien med bra effekter och skådespelare som så James McAvoy, Ruth Wilson och Clare Peters. Inget datum är satt ännu utan bara hösten 2019.

About Filmfenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.