True List: The OA

Jag har försökt att skriva om The OA tidigare eftersom det är en riktigt bra serie, men det är också en serie som är väldigt svår att beskriva. Men nu ska jag göra ett nytt försök, då jag blev påmind om serien igen eftersom säsong två (del två) av The OA hade premiär på Netflix igår.
Serien är skapad av Brit Marling
(som även spelar huvudrollen) och Zal Batmanglij. Tydligen hade även de svårt att skriva ner sin berättelse så de utvecklade ett muntligt manus. När de skulle pitcha serien till filmbolaget så berättade de muntligen om serien och spelade upp de olika rollerna. Seriens första säsong eller första del hade premiär på Netflix i december 2016.
Serien handlar om Prairie Johnson, som plötsligt dyker upp efter att har varit försvunnen i sju år. Men Prairie är inte samma person som försvann sju år tidigare. Hon vill inte berätta för någon vad hon varit med om. När hon försvann var hon blind men nu kan hon se, hon har konstiga ärr över hela ryggen och hon kallar sig själv The OA. Hon samlar ihop fem personer som hon har nattliga seanser med, för dessa fem personer berättar hon sin livshistoria och vad hon varit med om. Prairie behöver dessa personer för att öppna en portal till en annan dimension.
The OA är en serie som utspelar sig under olika tidsperioder och du måste hänga med hela tiden för det är ingen enkel historia att följa. Men den är värd all uppmärksamhet, det är en otrolig historia med ett fantastiskt manus. Det är svårt att veta skillnaden mellan verklighet och dröm eller en annan dimension, vilka personer som är riktiga eller om de finns. Det är en historia om liv och död. The OA är en serie som är spännande, en serie som får dig att tro på det övernaturliga, en serie som stannar kvar.
Nu har jag precis börjat kolla på den andra delen av denna fantastiska serie och jag hoppas att den är lika bra som den första. The OA betyder the Original Angel.
Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 7,7
Antal säsonger: 2
Kan ses på: Netflix
Mitt betyg: 8/10
Trivia: I avsnitt fyra ”Away” i första säsongen, går Jesse hem och tittar på tv med sin syster. De tittar på Stranger Things som är en annan Netflix Original-serie.
Trust the unknown. Stay true until we meet again.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.