True List: Europeiska serier att se på Netflix

Vad ska man se på Netflix just nu? Här kommer mina tips på bra europeiska serier som du kan se på Netflix. Jag tycker att det var dags att lyfta lite europeiska serier då jag nästan enbart tipsar om amerikanska serier trots att jag ser många bra europeiska. Det är inte alltid så enkelt med alla nya serier och filmer som ramlar in så hoppas mina tips ger lite vägledning.
Parfymen (Parfum) – Tyskland (1 säsong)

Parfymen är en mörk thriller som till stor del utspelar sig på den tyska landsbygden. Serien börjar med ett mord, där mördaren avlägsnat offrets doftkörtlar. Som seriens namn antyder så är det en hyllning och en modern variant av romanen och filmen Parfymen – berättelsen om en mördare. Det är en mörk och intim berättelse som inte bara handlar om en mordutredning, utan framförallt om personerna som är inblandade.
Parfymen har just nu 7,2 i betyg på IMDb.
En annan väldigt bra tysk serie på Netflix är Dark, den är mörk, övernaturlig och spännande.
Skogen (La Forêt) – Frankrike (1 säsong)
I den lilla staden Montfaucon i Frankrike får polisen fullt upp när en tonåring försvinner. Utredningen försvåras då staden vilar på mörka hemligheter som kommer upp till ytan. Alla verkar ha något att dölja och är det kanske så att historien upprepar sig. Skogen är ett mystiskt och spännande kriminaldrama.
Skogen har just nu 7,3 i betyg på IMDb.
En annan spännande fransk serie på Netflix är La Mante som handlar om en seriemördare.
La Trêve – Belgien (2 säsonger)
La Trêve utspelar sig i den lilla staden Heiderfeld i Belgiska Ardennerna. I säsong 1 möter vi polisen Yoann Peeters och hans tonårsdotter som precis flyttat hit från Bryssel för att få lite lugn och ro. Det blir dock inte så mycket lugn då han genast blir indragen i en mordutredning. Det är en intressant och komplex historia med nya vändningar hela tiden. Alla i staden döljer något. Den andra säsongen ser lite annorlunda ut, men bygger delvis vidare på den första. Riktigt bra och spännande serie.
La Trêve har just nu 7,7 i betyg på IMDb.
The Rain – Danmark (1 säsong)
Kanske inte det bästa jag sett men jag älskar ju dystopier! Och det blir ju extra intressant när det drabbar oss i Skandinavien. Vilket kanske gör att jag har lite överseende med det mesta, då serien utspelar sig både i Danmark och Sverige. Men i sann dystopisk anda tycker jag den håller måttet med giftigt regn och allt som följer i dess väg. Säsong 2 kommer under 2019.
The Rain har just nu 6,3 i betyg på IMDb.
Gränsland (Grenseland) – Norge (1 säsong)
Oslopolisen Nikolai åker till sin hemstad för att komma bort från ett korruptionsfall han arbetat med. I hemstaden börjar han undersöka ett mordfall som kommer bli mer komplicerat än vad han väntat sig. Människorna i staden döljer många mörka hemligheter som de inte vill få avslöjade. Gränsland är en mörk och välspelad serie.
Gränsland har just nu 6,9 i betyg på IMDb.

Netflix har väldigt många bra icke-amerikanska serier som är sevärda. Detta var mina tips på bra europeiska serier du kan se just nu. Hoppas du hittar något som passar dig!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.