True List – Sanningen om serier – Episode 4: Guilt

true list (2)
Hej, sorry att jag har varit borta ett tag, men nu ska jag försöka få lite fart på True List igen. Dagens titel är Guilt, en amerikansk serie. Storyn är inte så speciell, vacker, rik, amerikansk student i London blir anklagad för mordet på sin roomie och bästa vän.

Huvudpersonen Grace delar en stor, fin lägenhet i London med vännerna Roz och Molly. Efter en blöt efterfest i lägenheten, vaknar Grace upp och hittar sin bästa vän Molly brutalt mördad. Cirkusen drar igång med full fart, alla är misstänkta, alla har något att dölja. Som sagt, inte världens mest nyskapande serie men likväl underhållande med en tvist.

Serien lyckas även ge både den brittiska monarkin och överklassen en känga, eller är författaren från Nordirland? Den visar även makten sociala medier och pressen har i samhället och vikten av att källgranska! Sevärd (om du klarar av att se bortom tonårsdramat, det bitvis kassa skådespeleriet och klyschorna).

Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 6,1
Antal säsonger: 1
Kan ses på svenska Netflix
Mitt betyg: 6,5/10
Trivia: Grace är dotter till James, som spelar hennes styvfar.

Please check your sources!

Stay true until we meet again.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.