True List – Sanningen om serier – Episode 1: Scorpion

true list (2)
Jag livnär mig på tv-serier,
men jag har märkt att jag glömmer bort vilka serier jag ser. Det är ju lite dumt när jag tex ska rekommendera en tv-serie till någon och inte minns vad den heter. Därför tänkte jag starta en liten blogg om tv-serier, både för att ge tips men även för att komma ihåg! Upplägget är inte helt klart ännu, men jag tänker att det blir både nya och gamla serier lite huller om buller, det märker vi. Jag kommer försöka lägga upp nya inlägg så ofta jag hinner, ibland korta och ibland lite längre. Välkomna!

Jag börjar med något ganska lättsamt. Nämligen serien jag ser just nu, Scorpion. Serien handlar om ett gäng genier (som kallar sig själva Scorpion) som börjar arbeta med Homeland Security. Tillsammans ska de lösa brott som bara genier klarar av att reda ut. Ja, det låter kanske lite högtravande, men det är det faktiskt inte. Det är ganska charmigt, bitvis roligt, nördigt och spännande.

scorpion
Som sagt, ett ganska trevligt gäng. En snabb presentation (från vänster ser vi):
Happy är en extremt duktig maskiningenjör som fixar allt tekniskt.
Walter har en IQ på 197 vilket betyder att han är bland de smartaste i världen. Han är gruppens chef.
Cabe är agenten från Homeland Security som de arbetar med.

Paige kallas normal, dvs hon är inget geni, hon är gruppens kommunikatör.
Sylvester benämns som den mänskliga miniräknaren, även han med ett väldigt högt IQ.
Toby är en spelberoende psykiatriker som har väldigt lätt för att läsa människors beteenden.
I serien möter vi även Ralph, Paiges son, som även han är ett geni och Megan som är Walters syster.

scorpion2
Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 7,2
Antal säsonger: 2 (för närvarande)
Säsong 1 kan ses på svenska Netflix
Mitt betyg: 7/10
Trivia: Serien är löst baserad på geniet och datorexperten Walter O’Briens liv.

IQ vs EQ.

Stay true until we meet again.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.