True Blood- Säsong 7

bild2

Då var det dags att ta farväl av alla vampyrer, varulvar, feer och andra mysiska varelser i det lilla samhället Bon Temps som vi fått följa under sju säsonger.

Under en festlig tillställning för att skapa förtroende mellan vampyrer och människor attackeras Bon Temps av Hep-V smittade vampyrer som går bärsärkagång och sliter flertalet människor i stycken. De smittade vampyrerna måste stoppas. Samtidigt bildas en grupp människor som vill ta saken i egna händer, och gärna utrota varenda vampyr, sjuk eller ej. Det visar sig snart finnas ett botemedel. En liten flaska som sveptes av Sarah Newlin och nu finns i hennes blod. Eric och Pam gör allt i sin makt för att hitta den försvunna Newlin för att få tag på ett botemedel och rädda deras likasinnade.

bild5

I min recension av säsong 6 hoppades jag att serien skulle få ett värdigt slut, och jag tycker att de verkligen har lyckats avrunda serien på ett så bra sätt det bara går. Den sista säsongen är inte lika övernaturlig som de övriga säsongerna. Första delen handlar om Hep-V vampyrerna och hur samhället ska lyckas utrota dessa galna huggtandsutrustade varelser. Våldet trappas ner ju fler avsnitt det går och avrundas med lugnare episoder. Några oväntade saker händer, men det kommer jag naturligtvis inte gå in på för att förstöra för er som inte avslutat serien ännu. Men oväntade saker är bra i många fall.

Precis som i de andra säsongerna så är skådespelet på topp. Deborah Ann Woll’s (Ruby Sparks) karaktär Jessica är den som vuxit sig starkast under åren och har under de senaste säsongerna blivit en större och viktigare karaktär för historien. I övrigt är mina favoritkaraktärer Jason (Ryan Kwanten), Lafayette (Nelsan Ellis, The Butler), Eric (Alexander Skarsgård, What Maisie Knew) och Andy (Chris Bauer, Masters of Horror: Sounds Like), som i den här säsongen verkligen får visa vad han går för, både i sitt yrkesliv, men även i sitt privatliv. Sarah Newlin (Anna Camp, Pitch Perfect) är tillbaka igen också, och henne har jag haft väldigt svårt för ända sedan säsong 2 då hon tillsammans med Steve Newlin (Michael McMillian) samlade ”solens soldater” för att utrota vampyrer. Hon fick ett uppehåll ett par säsonger och dök upp igen i de två sista, men är en något bättre karaktär här än den första säsongen hon deltog.

bild6

Vad jag har tänkt på under den sista delen är att specialeffekterna inte alltid är på topp. Blod och huggtänder klarar de bra, men explosioner och andra effekter fungerar inte alls lika bra. Något som faktiskt stör mig ganska mycket på grund av allt annat som är så bra gjort. Bra story, bra skådisar, bra blandning av skräck, action, drama och humor. Det hade inte kunna gjorts ett bättre slut. Jag kommer dock sakna alla härliga karaktärer, men som jag nämnt tidigare så är det bra att de inte mjölkar ur till sista droppen.

 

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.