Tre julfilmer på CMORE

Med ynka två dagar kvar till dagen med stort D, alltså julafton, börjar det bli knappt med tid att försöka få julstämning. Nedan finns tre julfilmer tillgängliga på CMORE som alla hjälper dig en bra bit på vägen!

Tomten är far till alla barnen

Sveriges i särklass mest kända julfilm med Peter Haber och Katarina Ewerlöf i huvudrollerna, och halva landets skåderspelarelit i birollerna. I filmen följer vi Sara och Janne på julafton; en högtid som firar med såväl barn som exmakar. Spriten finns nära till hands (kanske lite för nära med tanke på alla barn?) och snart råkar Janne kläcka ur sig att han steriliserat sig då hans bonusbarn är mer än nog för honom. Hemligheten sprider sig som en löpeld till alla förutom Sara, som själv har en hemlighet att berätta: hon är gravid. Ingen förstår hur det går ihop, Janne vågar inte prata med Sara och julen, ja den gick från fridfull till ett avsnitt av Ex on the Beach.

Betyg: 5
Julstämning: 4Bad Moms 2: A Bad Moms Christmas

De tre mammorna Amy, Carla och Kiki förbereder sig för avslappnade julfiranden med sina vardera familjer. Dessvärre har deras mammor lite annorlunda planer: Amys mamma har extremt höga krav, Carlas mamma har inga krav och Kikis mammas enda krav är (obehagligt nog) att efterlikna sin dotter in i minsta detalj. Tillsammans frustrerar de tre äldre kvinnorna sina döttrar till den grad att de bestämmer sig för att ta tillbaka julen; i år ska de fira på sitt sätt, även om det innebär att bli fulla mitt på dagen i ett köpcenter och stjäla en sko-gran (ja, ni läste rätt).

Betyg: 3
Julkänsla: 3Christmas Land

Jules får ärva ett julgrans-plantage kallat Christmas Land som ligger i hennes lilla hemstad. Varken Christmas Land eller hemstaden är något Jules känner särskilt varmt för, därmed reser hon endast hem för att försöka sälja sitt arv. Efter några dagar med godhjärtade människor, julpyntande och bakande börjar Jules dock fundera på om hon verkligen gjort rätt val; kanske är hennes liv i storstaden rätt tomt? Där har hon ju ändå bara en karriär, miljonlön och pojkvän medan hon i hemstaden har julgranar. En massa julgranar. Vem hade inte tvekat?

Betyg: 2
Julkänsla: 4

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.