Total War: Warhammer 2 The Hunter and the Beast

Total War är en serie som varit väldigt upp och ner de sista 10 åren. Jag har aldrig riktigt vetat var jag haft serien, kommer nästa spel bli pannkaka eller bra? Har Creative Assembly lärt sig av tidigare misstag eller gör man samma sak igen till fansens missnöje? En sådan sak som många varit missnöjda med har varit expansionerna. Oftast har de känns små och inte medfört så mycket nytt till spelen.

Det finns undantag. Många av de äldre spelen hade bra expansioner som väsentligt ökade spellängden. På sistone har vi dock sett en trend att en expansion är en eller ett par faktioner men inte så mycket mer. Oftast till en mindre prislapp. Så är det med The Hunter and the Beast, det är två faktioner till Total War: Warhammer 2.

För första gången få vi spela the Empire i Lustria. Ditlockade av den rikedom som dessa outforskade djungler erbjuder så tar du rollen som Markus Wolfhart som leder imperiets expedition. Du har nästan hela Lustria emot dig och så fort du tar land eller besegrar fiender då väcker du ilska som gör att dina motståndare blir svårare att ta sig an. Speltekniskt sker detta genom att fiendearméer får bonusar. Du kan inte heller rekrytera som vanligt utan bättre enheter ankommer endast via skepp på givna tidsintervall. Så om du har otur kan du vara tvungen att slåss med enklare truppslag innan förstärkning kommer. Att säga att kampanjen är svår är inte en underdrift. Från början är alla emot dig och det blir snabbt värre. Det är väldigt lätt att det blir en snöbollseffekt där olika fraktioner anfaller dig från olika håll och du har fullt upp att hålla alla på avstånd.

Wolfharts ankomst har också väckt något i djungel. En uråldrig kraft som ödlemännen tillber, Spirit of the djungle ledd av Nakai The Wanderer. Nakais fraktion är Horde och har inga städer. Istället så när man erövrar ett nytt område ges denna till deras vasaller, Defenders of the Great Plan. Varje område dediceras till en speciell gud och desto fler område som dediceras desto större bonus får du. Ett intressant men utmanade sätt att spela. Då du inte har kontroll över områden har du inte kontroll över din ekonomi på samma sätt som man brukar och det är en delikat balans att få det att fungera. Det är väldigt att sprida ut sig för tunt och ha en för svag armé att slåss med. Samtidigt om du inte tar över områden så har du inga pengar. Spelet säger att kampanjen är normal svårighetsgrad men jag skulle säga att den är minst lika svårt som Empire.

För 8 euro får du två rätt så stabila kampanjer för de lite mer erfarna spelarna. Är det värt pengarna? Jodå om du gillar Warhammer 2 tror jag att du kommer uppskatta The Hunter and the Beast.

Total War är en serie som varit väldigt upp och ner de sista 10 åren. Jag har aldrig riktigt vetat var jag haft serien, kommer nästa spel bli pannkaka eller bra? Har Creative Assembly lärt sig av tidigare misstag eller gör man samma sak igen till fansens missnöje? En sådan sak som många varit missnöjda med har varit expansionerna. Oftast har de känns små och inte medfört så mycket nytt till spelen. Det finns undantag. Många av de äldre spelen hade bra expansioner som väsentligt ökade spellängden. På sistone har vi dock sett en trend att en expansion är en…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.