Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Breakpoint – Är det här de tar en break med Tom Clancys innehåll ?

Tom Clancy är vi många som hört talas om innan. Han var en författare som huvudsakligen skrev politiska & militära thrillers. Han första bok var Jakten på Röd Oktober och den känner många säkert till då filmatiseringen vart en väldigt populär film.

Det finns även ett 20tal spel med Tom Clancys namn på.
Senast ut i den världen är Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.

Drygt 1 timmes felsökning innan jag ens fick igång spelet.

Redan från start så blir jag överraskad. Vem som helst kan inte spela detta spelet. Du måste vara en hacker. För om du inte lägger en timme för att felsöka, hitta guider och hacka Uplay så får du inte ens igång spelet. Detta är 7 dagar efter spelreleasen. Hur kan man inte ha löst så stora problem innan.

Spelet börjar väldigt spännande.

Väl igång börjar storyn med lite klassiskt guidande läge. Jag känner direkt att detta var mer spännande än vad jag förväntat mig. Jag fick lite känsla av de gamla Delta Force spelen. Jag blev lyrisk.

Den lyckan var dock väldigt kortvarig. När intro-uppdraget är avklarat så når man en bas.
Jag var ”ensam överlevare” ändå står det 50 andra kopior av mig i basen.

Vi är alla ensamma överlevare.

Av någon anledning är denna basen någon sorts av multiplayer mötesplats. Så fort du lämnar basen är du själv på ön, alternativt i sällskap av de upp till 4 spelarna du kan ha med i ditt lag.

Mitt enda huvuduppdrag jag har från start är ett som är placerat i ett område märkt med level 220.
Jag är bara level 3 i starten. ”Skaffa bättra utrustning och erfarenhet innan du gör detta” står det klart och tydligt i uppdraget. Jaha. Vore kanske bättre med en story att dra in mig i först innan man kastas ut för att jaga obetydliga uppdrag.

Jag lyckas hitta ett sidouppdrag som jag ger mig ut på istället. Efter dryga 30 min dör en person i en strid och uppdraget misslyckades. Jaha. Ska jag ladda om allt för ett sidouppdrag som tar 30 min ? Nej Tack.

Istället blir det att jag utforskar skogarna och anfaller lite fiendebaser. Lite kul i sig men det ger inga direkta belöningar. Så drygt 1.5 tim senare är jag bara allmänt uttråkad.

Jag börjar bli lika uttråkad som kvinnan i shoppen.

Utforskandet gav mig inget speciellt. Det fanns markörer som tydde på något, men väl på plats kunde jag inte hitta något. Troligtvis några buggar. Du kan hitta lådor i fiendens baser och övergivna stugor.

I lådor hittar man massor av nya vapen, västar, hattar, skor m.m.
Det är knappt det är någon skillnad mellan dem. Inte heller är det nödvändigt för den första och enklaste pistolen du har dödar alla fiender. Så länge du skjuter dem i huvudet.

Tom Clancy hade nog satt stopp för sådant trams om han vart vid liv.

Tar man en tydligare titt i menyerna så inser man att allt handlar om microtransaktioner. Köp coola kepsar, tatueringar eller häftiga ansiktsmålningar. Lås upp Fortnite danser eller varför inte låsa upp en häftig illröd sportbil. Precis allt du behöver i ett realistiskt spionspel.

Får det lov att vara lite ögonskugga? Hämta pappas visakort!
Alla coola spioner har röd sportbil.

Spelet känns väldigt ofärdigt. AI är otroligt korkad. Dialogerna är skrattretande dåliga. Storyn är liten och saknar tyngd. Det som är utvecklat är microtransaktioner och enligt mig kunde jag inte bry mig mindre om det i ett spel som detta.

Det känns mer som en spelmotor öppen för möjligheter. Du behöver inte ens kämpa till dig fordon. Du har alltid en helikopter som väntar i basen dit du kan snabbfärdas till.

Påskägg? Någon som vill säga något i utvecklargänget ?

Hade spelet vart free to play så hade jag accepterat spelet som det är och den låga kvalitet det håller idag. Dock så är det inte free to play utan ligger på dryga 600kr. Inte värt.

Som spelet ser ut idag ger jag det ynka 1 av 5.

Det har faktiskt en ok spelmotor (när du väl fått igång det) och det är relativt snyggt. Det lyfter dock inte spelet högre än så.
Det känns inte färdigt. Det saknar själ och innehåll.
Jag rekommenderar att spara pengarna till något annat.

Breakpoint - Är det här de tar en break med Tom Clancys innehåll ? Tom Clancy är vi många som hört talas om innan. Han var en författare som huvudsakligen skrev politiska & militära thrillers. Han första bok var Jakten på Röd Oktober och den känner många säkert till då filmatiseringen vart en väldigt populär film. Det finns även ett 20tal spel med Tom Clancys namn på. Senast ut i den världen är Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Drygt 1 timmes felsökning innan jag ens fick igång spelet. Redan från start så blir jag överraskad. Vem som helst kan inte…

Review Overview

Betyg

20

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.