Tips på filmer att se under påsken

Nu är det snart påsk och lite extra ledighet väntar många av oss. Därför vill vi passa på att tipsa om lite filmer ni kan se under påskhelgen. Då alla firar på olika sätt så har vi satt ihop en lista med filmer som passar olika sällskap, tillfällen och smaker. 
Seth rekommenderar:
Film: The Princess Bride/Bleka dödens minut
Story: En pojke är hemma från skolan och sjuk, hans morfar läser sagan The Princess Bride för honom. En saga med hjältar, skurkar och kärlek.
Genre: Komedi/Fantasy
Passar: Vuxna och barn från elva år och uppåt
Kan ses på: Netflix
Tid: 1h 38min
IMDb betyg: 8,1

Angela rekommenderar:
Film: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Story: Jake reser till en ö där hans farfar växt upp. På ön träffar han Miss Peregrine och barnen som bor hos henne. Han märker snart att barnen har olika förmågor och han blir indragen i ett spännande äventyr.
Genre: Drama/Fantasy
Passar: Alla magiska människor mellan 7–99 år
Kan hyras på: Viaplay (39kr)
Tid: 2h 7min
IMDb betyg: 6,7

Svante rekommenderar:
Film: Borta med vinden
Story: Filmen utspelar sig i Atlanta, Georgia under ett puttrande amerikanskt inbördeskrig. Den amerikanska Södern domineras av de stora gårdarna, däribland gården ”Tara”. I den gården bor den unga Scarlett O’Hara, uppvaktad av många kavaljerer och eftertraktad av de flesta män. Hon är förälskad i Ashley Wilkes som dock är förlovad med sin kusin, Melanie. När kriget bryter ut i närområdet kallas männen in, och när fienden hotar Georgia flyr Scarlett till Atlanta där hon stöter på den besynnerliga herren Rhett Butler som hon snart börjar få känslor för. Genre: Drama/Romantik
Passar: Alla över 10 år
Kan hyras på: Viaplay (29kr), Itunes (39kr)
Tid: 3h 58min
IMDb betyg: 8,2

Seth rekommenderar:
Film: Blazing Saddles/Det våras för sheriffen
Story: När några korrupta politiker vill förstöra en stad utnämner de en svart sheriff. Resultatet blev inte som de tänkt. En av Brooks bästa filmer varvas samhällskritisk humor med pruttskämt.
Genre: Komedi/Western
Passar: Barn och vuxna, från 7 år
Kan ses på: Netflix
Tid: 1h 33min
IMDb betyg: 7,0
Pär rekommenderar:
Film: Moon
Story: Sam Bell arbetar ensam uppe på månen på ett tre års kontrakt som nästan har löpt ut. Men nu när kontraktet börjar löpa ut börjar Sam ifrågasätta sin verklighet. Är han verkligen ensam på månen?
Passar: Dig som är sugen på en smart film
Genre: Science Fiction
Kan ses på: Netflix
Tid: 1h 37min
IMDb betyg: 7,9

Angela rekommenderar:
Film: Get Out
Story: En kille ska besöka sin flickväns föräldrar för första gången. Det sammanfaller med en årlig fest hennes föräldrar har. Och även om alla är trevliga så känner han att något är väldigt fel.
Genre: Skräck
Passar: Dig som vill se en lite annorlunda skräckfilm
Kan ses på: C More
Tid: 1h 40min
IMDb betyg: 7,7

Seth rekommenderar:
Film: Patton
Story: I denna mastodontfilm följer vi den excentriske pansargeneralen Patton under andra världskriget. Patton spelas av George C Scott som fick en Oscar för bästa manliga huvudroll.
Genre: Historia/Drama
Passar: Barn och vuxna, från 11 år
Kan ses på: Netflix
Tid: 2h 52min
IMDb betyg: 8,0

Svante rekommenderar:
Film: Funny Games
Story: George och Anne är på väg med sin son Georgie till sitt lyxiga sommarhus på landet för ett par veckors sommarsemester. Väl framme står Anne i köket och packar upp maten medan George och deras son håller på att sjösätta familjens båt. Plötsligt knackar det på dörren och där står det en ung vitklädd man som på ett alldagligt och välkammat sätt ber om att få låna fyra stycken ägg av grannfrun som lagar mat. Klantigt nog tappar han äggen på vägen ut och lyckas även stöta ner parets telefon i vasken så den blir förstörd. När Anne vänligen ber pojken att lämna får han plötsligt sällskap av sin vän som väntat utanför. Tillsammans uppvisar dessa unga män inga som helst planer på att lämna huset de precis har intagit…
Genre: Drama/Skräck
Passar: Ej lättskrämda personer över 14 år
Kan hyras på: Itunes (39kr)
Tid: 1h 48min
IMDb betyg: 7,6
OBS; texten syftar på den österrikiska versionen av Funny Games från 1997 och ej den amerikanska nyinspelningen från 2007.

Angela rekommenderar:
Film: Crazy, Stupid, Love
Story: Det kan vara svårt att gå ut och ragga på krogen, framförallt om man inte gjort det på 20 år. Detta får Cal uppleva men han har turen att träffa kvinnokarlen Jacob som lär ut sina bästa knep.
Genre: Komedi/Drama/Romantik
Passar: Alla som vill skratta och skämmas lite
Kan ses på: Netflix
Tid: 1h 58min
IMDb betyg: 7,4

Hoppas ni hittar något som passar. Ha en härlig påsk!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.