Tio snygga filmomslag

Jag har en ganska tunn samling blu-rayfilmer. Den växer med tiden dock. Mina bekanta frågar mig ofta varför jag samlar på film och inte kör digitalt. Och frågan är enkel. Jag gillar att klämma och känna. Och även se filmomslagen. Här listar jag tio snygga omslag från min blu-raysamling, helt utan inbördes ordning.

Big – Steelbook edition
Den mest kända serien från Tom Hanks-rullen Big måste ju vara när han spelar Heart & Soul på ett enormt piano. Det har de tagit tillvara på till Steelbookversionen av filmen.

 

Sex Tape
Cameron Diaz och Jason Segel står och döljer filmens titel på omslaget. Och där har vi ploten, de vill helt enkelt dölja sitt sex tape. Smart drag där.

 

Flykten till framtiden
Ulf Malmros senaste film om tidsresor bjuder på ett fint omslag som visar både 70-talet och nutid, och så har den fått lite slitage, som att den har varit vikt. Snyggt tycker jag!

 

E.T. – Anniversary Edition
Den klassiska scenen där Elliot och E.T. cyklar förbi månen är ju helt fantastisk, och de har även lagt till vännernas fingrar som möts. Vackert så en blir tårögd.

 

Power Rangers
Filmen är inte den bästa jag har sett, men omslaget är otroligt snyggt! Här står huvudkaraktärerna sida vid sida och visar upp deras störtcoola dräkter.

 

Pirates of the Caribbean – four – movie collection
Döskallen med bandana, pärlor och svärd är episk i min mening. Så otroligt snygg och häftig! Sammanfattar alla de fyra filmerna som ingår i boxen.

 

Suicide Squad – Extended cut
Filmen är kass, men jag älskar omslaget! Alla färgerna, typsnittet och utformningen är riktigt klockrent!

 

The Purge: Anarchy – An american tradition
Simpelt omslag som bildar den amerikanska flaggan, men istället för ränder så är det vapen. Sliten stil på det hela, och det är riktigt snyggt.

 

Star Wars – The force awakens
Vad vore en topplista med snygga omslag utan en Star Wars film? Ingenting. Det är ett Star Wars omslag, enough said!

 

The Exorcist
Ett mystiskt omslag. Vem är mannen som väntar? Vad är det som händer i huset? Har man inte sett filmen så vet man inte, men man blir nyfiken!

 

Har ni några speciella omslag ni håller varmt om hjärtat? Vad ska finnas med på ett omslag?

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.