Thronmax MDrill One Pro

Funderar du på att göra en podd eller youtubematerial och letar efter en men relativt billig mikrofon att använda? Känner du dig vilse i den djungel som finns där ute? Det är inte lätt att hitta rätt och tyvärr är den gamla sanningen att du får vad du betalar för sann. Men vi har testar ett alternativ som vi känner är bra för de flesta. Läs vidare för vår recension av Thronmax MDrill One Pro.

Så vad är Thronmax? Jag hade inte hört talas om dem innan men de är presenterar sig som en av de ledande leverantörerna av professionell ljudutrustning som nu tar steget och försöker göra produkter inriktade till en större publik och MDrill One Pro är en av deras nya produkter. Det som jag först noterar är hur solid produkten är. Den andas byggkvalité rakt igenom. Står stadigt och tryggt på sin platta och har en bra tyngd för att inte röra på sig. Reglagen är tydliga och enkla att hantera. Inga problem här att ha koll på volym eller hur mikrofonen tar upp ljud.

MDrill One Pro har också den patenterade tekniken Vertigain som tar upp ljud vertikalt inne i mikrofonen via 3 kondensatorer. Thronmax utlovar att detta i samband med 96 kHz inspelning kommer ge en mycket tydligare ljudmix och förbättra för både lyssnare och den som spelar in. Helt klart är att de fyra lägen som finns bidrar till att fånga ljudet på ett bättre sätt än många andra mikrofoner. Där de flesta har inspelning högst upp och du pratar ner i en mikrofon har MDrill runt om i en cirkel. Sedan väljer du läge för hur ljudet skall fångas upp. Cardioid plockar upp ljudet från ett håll och är anpassat för podd, streaming, inspelning av instrument. Stereo fångar i en 180 grader radie och är för att fånga flera instrument samtidigt. Omnidirectional fångar 360 grader och är för ett konferenssamtal eller en poddinspelning vid ett bord. Bidirectional fångar ljudet från två håll mot varandra och tanke är att den används vid en intervju eller inspelning av en duet.

Eftersom ljudupptagningen inte är på toppen av mikrofonen skall den helst stå rakt framför dig när du pratar men det går även att tippa den lätt och prata i vinkel ner mot den. Oavsett metod är resultatet riktigt bra. Det låter klart och tydligt och mikrofonen har inga problem att fånga upp ljud. Det finns en aktiv ljudisolering som påminner om hörlurar där mikrofonen filtrera bort störande bakgrundsljud och låter din röst komma fram klart och tydligt. Jag har använt en del mikrofoner tidigare när jag spelat in olika poddar och imponerades verkligen av den stabila ljudkvalitén jag fick ut av MDrill One Pro.

MDrill One Pro kostar runt 1300 kr och är på inget sätt den billigaste mikrofonen där ute men du får en riktigt bra produkt för pengarna. Om du är seriös med ditt poddande eller streamande bör du helt klart fundera på att lägga pengarna på denna mikrofon jag tror inte att du kommer bli besviken.

Funderar du på att göra en podd eller youtubematerial och letar efter en men relativt billig mikrofon att använda? Känner du dig vilse i den djungel som finns där ute? Det är inte lätt att hitta rätt och tyvärr är den gamla sanningen att du får vad du betalar för sann. Men vi har testar ett alternativ som vi känner är bra för de flesta. Läs vidare för vår recension av Thronmax MDrill One Pro. Så vad är Thronmax? Jag hade inte hört talas om dem innan men de är presenterar sig som en av de ledande leverantörerna av professionell…

Review Overview

Betyg

90

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.