This is where I leave you

bild4

Klassiskt klichéfylld film med den otrogna flickvännen, avlidne föräldern och dysfunktionella familjen som måste samlas under samma tak trots att de inte är speciellt roade av varandra.

Handlingen kretsar kring Judd Altman (Jason Bateman, Horrible Bosses) som till vardags arbetar som ljudtekniker i radio. När han kommer hem efter en lång arbetsdag hittar han sin flickvän i säng med sin chef. Några dagar senare får han reda på att hans far är död. I samband med faderns bortgång samlas alla syskon hemma hos modern där tunga samtal och hemligheter kryper fram.

bild3

Som ovan nämnt så är filmen fylld av klichéer och späds på med gravid före detta flickvän, kärlek trots sambo och barn, nyförälskelse efter uppbrottet med flickvännen och så vidare. Men trots dessa klichéer så tycker jag att filmen är behaglig och lättsam att titta på. Blandningen av drama och komedi är perfekt.

Filmen är baserad på en bok skriven av Jonathan Tropper, som även står för manuset till filmen. Regi står Shawn Levy för, som även har regisserat bland annat The Internship och Real Steel. Den är bra regisserad och manuset är helt okej, trots att det känns som att man sett samma story om och om igen.

bild2

Det är en kändistät film med bland andra Tina Fey (Anchorman 2), Jane Fonda (The Butler), Rose Byrne (Bad Neighbours) och Timoyhy Olyphant (I Am Number Four). En ensemble som fungerar riktigt bra tillsammans, då skådespelet är bland det starkaste i den här filmen.

Det är svårt att sätta fingret på vad som gör This Is Where I Leave You så bra och sticker ut från de andra filmerna med liknande handling. Balansen mellan drama och komedi, skådespelet och manuset gör nog det hela. Finns inte så mycket negativt att säga om den faktiskt.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

2 comments

  1. Mathias Linder

    Verkar vara en kort film då samma bild används två gånger i texten!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.