The Sinking City (Switch)

Frogware fångar H.P. Lovecraft-atmosfären i ett spel som tyvärr inte visar sig från sin bästa sida på Nintendo Switch. I detta dektektiv-äventyr får ni följa Charles Reed som balanserar mellan galenskap och förnuft i jakten på svar i den mystiska staden Oakmont.

Privatdetektiven Charles Reed anländer till den sjunkande staden Oakmont för att hitta svar kring sina inre demoner och mardrömmar. Parallellt med att Reed hittar ledtrådar nystas berättelsen om hans bakgrund upp för oss spelare.

Utvecklarna skryter med att detta är ett spel som inte håller sina besökare i handen. Tanken är god men verkligheten blir att du gång på gång får återbesöka platser du tidigare varit på eftersom du missat enstaka ledtrådar. Under tiden stöter Reed även på fiender i märkliga skepnader som lätt sväljer fler kulor än vad ni hinner hitta i den öppna världen. Oakmont är gigantiskt och större delen av tiden spenderar du till fots under långa strapatser. Under strapatserna hinner du se samma (eller identiska) NPC:er passera gång på gång. Spelets största behållning är handlingen, filmsekvenser och dialog. Tyvärr levereras dialogen inte särskilt trovärdigt mellan tomma blickar och platta ansiktsuttryck.

Även om fantastisk grafik inte är ett av huvudargumenten för att köpa en Nintendo Switch så finns det gränser för vad som är acceptabelt. The Sinking City passerar denna gränsen vid ett flertal tillfällen eftersom spelet är rejält nerbantat för att fungera på den kompakta hårdvaran. Lågupplösta texturer, fluktuerande bilduppdatering och grafiska buggar är ett stående inslag i Reeds äventyr. Resultatet är att helhetsintrycket av spelet sjunker och att atmosfären som utvecklarna försökt skapa får sig en rejäl törn.

Inledningsvis kändes atmosfären spot on för en berättelse i H.P. Lovecrafts universum. Men Spelskaparnas ambitioner faller på spelets monotona inslag, gråa miljöer, svaga grafik och buggar. Den behållning som kvarstår är nog främst för er som verkligen vill krypa in i H.P. Lovecrafts värld. Då kvarstår dock frågan om det verkligen är Nintendo Switch ni skall spela spelet på?

Frogware fångar H.P. Lovecraft-atmosfären i ett spel som tyvärr inte visar sig från sin bästa sida på Nintendo Switch. I detta dektektiv-äventyr får ni följa Charles Reed som balanserar mellan galenskap och förnuft i jakten på svar i den mystiska staden Oakmont. Privatdetektiven Charles Reed anländer till den sjunkande staden Oakmont för att hitta svar kring sina inre demoner och mardrömmar. Parallellt med att Reed hittar ledtrådar nystas berättelsen om hans bakgrund upp för oss spelare. Utvecklarna skryter med att detta är ett spel som inte håller sina besökare i handen. Tanken är god men verkligheten blir att du gång…

Review Overview

Betyg

30

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.