The Sims 4 – Hundar och katter

Det är nu tre år sedan the Sims 4 kom ut och spelet fick en hel del kritik när det kom för spelare upplevde att saker och ting de hade vant sig i serien hade försvunnit. Du kan läsa om det i vår recension av spelet, men nu har det fjärde expansionen kommit ut och frågan är hur spelet klarar sig idag?

Jag skall vara öppen direkt, jag tror inte att en expansion som fokuserar på hundar och katter kommer vinna över de mest skeptiska kritikerna av spelet. Men för oss andra kan jag bara säga att jag tycker att EA gjort ett bra jobb och lyssnat på kritiken. Att spela the Sims 4 idag är en annan upplevelse än för tre år sedan och även om det är skillnader från tidigare versioner föredrar jag den lite mer strömlinjeformade upplevelsen som är The Sims 4.

Så vad får du här? Du får tillgång till hundar och katter. Det finns ett stort utbud av olika raser att välja mellan och du kan även göra din egen korsning om du så önskar. Denna gång har du dock inte kontroll över dina husdjur, ungefär som i verkliga livet, men du kan utföra interaktioner med dem och hoppas att de gör som du säger. För den som vill kan du även köpa dig en veterinärmottagning och hjälpa dina grannars husdjur. Dock lite konstigt då det fungerar som en restaurang att desto mer du undersöker djuren desto bättre blir du.

Det finns också en stor uppsjö nya frisyrer, kläder, möbler etc. Många har en tydlig hund och katt-tema att klä ut dina Sims i. Det finns också ett helt nytt område att besöka, Brindleton Bay. Detta är en charmig liten kuststad som erbjuder många fina utomhusmiljöer för dig och ditt husdjur att upptäcka. Och en del snygga tomter att köpa.

Jag spelade denna expansion tillsammans med min 13-åriga dotter och vi var båda nöjda efter ett par timmars spelande. Det bryter inte ny mark men levererar en solid upplevelse för fansen där ute. Jag tror att om du gillar the Sims 4 är denna en expansion du vill ha.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.