The Lego Ninjago Movie Videogame

TT Games har levererat spel baserade på de danska byggklossarna sedan 1995. Sex år senare började de med licensierade produkter baserade på populära filmer. Nyligen recenserade jag senaste Legofilmen, The Lego Ninjago Movie och samma dag som filmen gick upp på biografer runt om i världen så släpptes spelet med samma namn, fast med “videogame” på slutet för att förtydliga att det är ett spel.

Precis som filmen så handlar spelet om ett gäng ninjor som ska rädda staden Ninjago från den ondskefulla Garmadon. Handlingen kan ni läsa mer om i min recension om filmen. Så därför går jag rakt på sak och berätta om min upplevelse av spelet. Och som många andra spel från TT Games så bjuds det på underhållning i högklass! Men det är något som gör Ninjagospelet annorlunda jämfört med, till exempel Star Wars spelen. Den vassa, oftast oerhört oseriösa humor som brukar finnas i alla cutscenes uteblir. Men i det här fallet så gör det inte så mycket.

Det känns som att det är ett mer “seriöst” spel som fokuserar mer på handlingen kring filmen, och i princip alla cutscenes är riktiga scener från filmen för att binda samman storyn. I övrigt är det väldigt likt de övriga Lego-spelen. Du kan välja bland flera olika karaktärer, vilket du också kan utöka genom att samla minifigs-påsar. Du springer runt, samlar “studs” och guldklossar. Krossar allt i din väg. Det är ett enkelt spel, inte alls avancerat och inte speciellt klurigt, vilket gör att jag kan spela detta tillsammans med barnen.

Jag gillar Lego-spelen och har ett gäng sedan tidigare. Lego Ninjago är inget undantag, och det där med att det känns som ett lite mer seriöst spel är bara positivt. Det är fortfarande lekfullt och underhållande, precis som det ska vara. Har man spelat något Lego-spel tidigare så vet man vad man väntar sig och man blir därför inte besviken. Det är en riktigt trevlig spelupplevelse och Story Mode är lagom långt. Ska du klara spelet till 100% så får du dock räkna med många timmar med kontrollen i hand. Men det är lite tjusningen med det hela, för Lego Ninjago spelet är det svårt att tröttna på. Visst vill man ta en paus ibland, men det är lätt att komma tillbaka till det och fortsätta utforska och finna skatter.

De har även lagt till ett Battle Mode, där man kan spela bland annat Capture the flag. Upp till fyra spelare kan fightas och använda power-ups för att distrahera sina motståndare. Detta är ett roligt koncept som är minst lika underhållande som spelet i sig. Du kan även göra, som i de flesta andra legospel, skapa egna minifigurer som du kan använda i Free play. Utnyttja din kreativa ådra och skapa din unika Ninjagofigur.

Lego Ninjago är ett spel jag rekommenderar för alla åldrar. Story mode kanske är lite för svårt för yngre barn som inte har spelat så mycket, men då finns istället Free mode där ni kan spela för att lära er. Det finns även träningsläger som kan utnyttjas för att lära sig att fightas som en sann ninja.

TT Games har levererat spel baserade på de danska byggklossarna sedan 1995. Sex år senare började de med licensierade produkter baserade på populära filmer. Nyligen recenserade jag senaste Legofilmen, The Lego Ninjago Movie och samma dag som filmen gick upp på biografer runt om i världen så släpptes spelet med samma namn, fast med “videogame” på slutet för att förtydliga att det är ett spel. Precis som filmen så handlar spelet om ett gäng ninjor som ska rädda staden Ninjago från den ondskefulla Garmadon. Handlingen kan ni läsa mer om i min recension om filmen. Så därför går jag rakt…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.