The Lego Movie 2: The Second Part (4K UHD)

Filmen tar vid precis där den rappa The Lego Movie slutade. Utomjordiska skapelser från planeten Duplo har kommit för att förgöra Bricksburg och våra hjältar. Emmet och gänget har knappt hunnit hämta andan. De kastas snabbt in i ett nytt Lego-äventyr och vi sveps återigen med av bara farten.

Emmet har fixat kaffe åt Wildstyle.

Emmett, Batman, Wildstyle och gänget får se snart se sitt kära Bricksburg förstöras helt och hållet. Inkräktarna från planeten Duplo stöts bort men återvänder hela tiden innan invånarna hinner bygga upp staden. För att återställa ordningen i LEGO-universumet tar våra hjältar till outforskade världar. Deras mod, kreativitet och mästerbyggarförmågor sätts på prov och de får visa hur speciella de verkligen är.

The Lego Movie 2: The Second Part bygger vidare på sin föregångares kreativitet, fart och referenser. Berättelsen tas till nästa logiska steg i handlingen, nämligen konflikten som kan uppstå när syskon och barn skall samsas i lek. Parallellt med Lego-äventyret får vi se den unga pojken från första filmen, som styr lekens (filmens) handling, försöka samsas med sin lillasyster. Det känns som ett avsnitt ur en uppväxtskildring som de flesta av oss gamla Duplo- och Legorävar med syskon kan känna igen oss i. Pojken och Emmet tampas båda med en strävan efter det som är coolt och häftigt. Detta sker på bekostnad av att känslor och fantasi. När lillasystern och Duplo:t kommer in i bilden förändras leken och reglerna.

Rex Dangervest visar upp sitt rymdskepp för Emmet.

Emmets andra äventyr visar att det finns mer att hämta i Christoper Millers och Phil Lords Lego-universum. Regissören Mike Mitchell fortsätter första filmens handling samtidigt som han ändrar formulan och gör något nytt. Första timmen av filmen fortsätter i samma galna tempo som första delen för att sedan trappa ner och förlita sig mer på berättelsens karaktärer. Vi får även lära känna nya ansikten när lillasysterns fantasi skall sammanfogas med pojkens värld. Tiffany Haddish som Queen Watevra Wa’Nabi och Stephanie Beatriz som General Mayhem. Chris Pratt får även en andra karaktär att spela, Rex Dangervest. Äventyret ackompanjeras även av nya låtar som är lika trallvänliga som Everything is Awesome.

Likt förra filmen, är även detta nya äventyrs styrka att det är förankrat i verklig lek och fantasi som tilltalar både barn och vuxna. Både Emmets och pojkens resa är enkel att relatera till för alla som har syskon eller vänner de behövt samsas med under sin uppväxt. När andras fantasi kan sammanfogas med din egen kan magi uppstå som du knappt kunnat föreställa dig. The Lego Movie 2: The Second Part är ett äventyr för hela familjen och en film jag kommer att återbesöka i framtiden.

Utgåvan:
”Everything is awesome!”, eller nästan iallafall. Filmen är uppskalad från en 2k-master och dess stora uppgradering ligger i den färgsprudlande HDR-graderingen. Ljudet levereras på ett grymt Dolby Atmos-spår. Spåret verkade dock spelas upp på en lägre volym än vanligt. Detta resulterade i att jag fick skruva upp förstärkaren några extra snäpp. Extramaterialet är sparsamt och är enbart tillgängligt på den medföljande blu-ray-skivan. Lite borttagna scener, produktionsklipp och trailers.

Fotnot: The Lego Movie 2: The Second Part släpps 1/7-2019 på dvd, blu-ray och 4k-blu-ray.

Filmen tar vid precis där den rappa The Lego Movie slutade. Utomjordiska skapelser från planeten Duplo har kommit för att förgöra Bricksburg och våra hjältar. Emmet och gänget har knappt hunnit hämta andan. De kastas snabbt in i ett nytt Lego-äventyr och vi sveps återigen med av bara farten. Emmet har fixat kaffe åt Wildstyle. Emmett, Batman, Wildstyle och gänget får se snart se sitt kära Bricksburg förstöras helt och hållet. Inkräktarna från planeten Duplo stöts bort men återvänder hela tiden innan invånarna hinner bygga upp staden. För att återställa ordningen i LEGO-universumet tar våra hjältar till outforskade världar. Deras…

Review Overview

Filmen
Utgåvan

75

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.