The Lego Batman Movie 4K

Det fanns en del som var tveksamma när Warner Bros släppte The Lego Movie. Hur bygger man en fungerande film av legoklossar och plastfigurer? Regissörerna Phil Lord och Christopher Miller hade svaret och succén var ett faktum. Nu tre år senare har Batman återvänt i spinoff-filmen The Lego Batman Movie. Lever den upp till föregångaren?

Även om The Lego Batman Movie inte räknas som en regelrätt uppföljare till The Lego Movie, var mina förväntningar höga. Hur följer man upp den oväntade succé som förra Legofilmen ändå får anses vara? Regissören Chris McKay har tänkt helt rätt, man försöker inte efterapa föregångaren. I The Lego Batman Movie får vi se samma coola Batman (Will Arnett) som i Legofilmen. Vardagen har dock kommit att bli lite av en rutin i Gotham, bovarna härjar och ensamvargen Batman räddar. Men när Batman vägrar bekräfta att Jokern (Zach Galifianakis) är hans värsta fiende, är det exakt den emotionella smäll som Jokern behöver för att ta nästa steg i sina elaka planer. Jokern lämnar över sig till polisen självmant, alla jublar men Batman anar ugglor i mossen.

Berättelsen är lika enkel som den är briljant, McKay blandar Lego-skämt med DC-referenser och ett högoktanigt tempo. Med tillgång till hela katalogen av DC-universumets bovar och Warner Bros alla filmer finns det ingen brist på karaktärer att kasta på tittaren. Will Arnetts mörka men coola porträtt av Batman skär sig tydligt mot Michael Ceras Robin. En kontrast som blir hysteriskt rolig men samtidigt prövande för ensamvargen Batman. Filmen hanterar teman som ensamhet, vänner, övermod och hjältemod utan att bli vare sig högtravande eller övertydlig.

Det är inte ett normalt tillstånd att se en så här färgglad Batman-film. Mixen av Batmans mörka universum och Legofilmens galenskap och höga tempo är alldeles underbar. I kombination med samma grymma specialeffekter som The Lego Movie, har både barn och vuxna fått en underhållande Legofilm att se om i väntan på The Lego Ninjago Movie som släpps i höst. The Lego Movie 2 släpps först 2019, denna gång med Mike Mitchell bakom rodret.  The Lego Batman Movie är en kärleksförklaring till Batman, Lego och film i stort. Helt klart en värdig uppföljare/spinoff som alla fans av Batman eller Lego skall se!

Utgåvan:

The Lego Batman Movie ser riktigt trevlig ut på 4k Ultra HD Blu-ray, precis som The Lego Movie. Det finns ingen tillgänglig information kring vilken upplösning filmen är färdigställd i. Men slår du på blu-ray-utgåvan blir det tydligt att filmen är både skarpare och har en större färgbredd på UHD-utgåvan. Ljudet presenteras med Dolby Atmos och 5.1 ljud. Extramaterialet består av borttagna scener, kortfilmer och lite bakom kulisserna material.

Det fanns en del som var tveksamma när Warner Bros släppte The Lego Movie. Hur bygger man en fungerande film av legoklossar och plastfigurer? Regissörerna Phil Lord och Christopher Miller hade svaret och succén var ett faktum. Nu tre år senare har Batman återvänt i spinoff-filmen The Lego Batman Movie. Lever den upp till föregångaren? Även om The Lego Batman Movie inte räknas som en regelrätt uppföljare till The Lego Movie, var mina förväntningar höga. Hur följer man upp den oväntade succé som förra Legofilmen ändå får anses vara? Regissören Chris McKay har tänkt helt rätt, man försöker inte efterapa föregångaren. I The Lego Batman Movie får…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.