The Judge

The Judge är ett spännande familjedrama med domare Palmer och hans son stjärnadvokaten Hank Palmer i centrum. Hank, som spelas av Robert Downey Jr på ett övertygande sätt, lever i storstan och förlorar aldrig sina mål. Mitt i en domstolsförhandling får han beskedet att hans mamma har dött. Hank begär ajournering av rättegången och beger sig till sin hemstad för att träffa sina två bröder och sin pappa domaren, som spelas av Robert Duvall.

TheJudge2-1

Sedan en tragisk bilolycka i ungdomen, där hans storebror skadade höger arm och fick ge upp en lovande baseballkarriär, klandrar pappan Hank som körde bilen. Pappans och Hanks relation blev aldrig den samma efter olyckan. När Hank möter pappan vid begravningen, tar pappan honom i hand istället för att ge honom den kram som alla andra får. Ingenting blir bättre i deras relation och Hank ger sig hastigt iväg. Bara för att genast bli uppringd av sin storebror. Nu har pappan blivit anklagad för att ha kört på en av stans gangstrar, som nyss kommit ut efter ett fängelsestraff. Storebrodern vill att Hank ska försvara pappan. Hank vill men pappan är inte intresserad av hjälpen utan vill själv välja sin advokat. Genom sin kamp för att rädda pappan från att bli dömd för dråp eller mord, får Hank också tampas med det som inte retts ut i familjens inbördes relationer.

Filmens stora behållning är ett mycket skickligt skådespeleri av Robert Duvall och Robert Downey Jr. Robert Duvall är legendarisk med sin lågmälda och intelligenta skådespelarstil. Båda lever sina roller fullt ut. Den lilla staden på landsbygden och dess invånare presenteras på ett trovärdigt sätt.

Trots huvudkaraktärernas fantastiska inlevelse får filmen betyget fyra stjärnor. Den femte stjärnan uteblir på grund av att ploten inte känns helt ny och på grund av att lite väl många relationsproblem samlas i en och samma film. Hank har två bröder, som inte heller har okomplicerade förhållanden till pappan. Filmen börjar med att Hanks fru vill skilja sig. Hank träffar sin tonårsförälskelse och det visar sig att hon har en dotter. Vem är pappan? Som om det inte räcker, hinner Hank hångla med dottern innan han förstår vem hennes mamma är. Har jag berättat för mycket? Nej, det har jag inte. Se filmen, Robert Duvalls och Robert Downey Jrs rollprestationer liksom de tre brödernas inbördes relationer gör att filmen är mycket sevärd. Och hur går det då för Domare Palmer och hur går det för stjärnadvokaten?

The Judge är ett spännande familjedrama med domare Palmer och hans son stjärnadvokaten Hank Palmer i centrum. Hank, som spelas av Robert Downey Jr på ett övertygande sätt, lever i storstan och förlorar aldrig sina mål. Mitt i en domstolsförhandling får han beskedet att hans mamma har dött. Hank begär ajournering av rättegången och beger sig till sin hemstad för att träffa sina två bröder och sin pappa domaren, som spelas av Robert Duvall. Sedan en tragisk bilolycka i ungdomen, där hans storebror skadade höger arm och fick ge upp en lovande baseballkarriär, klandrar pappan Hank som körde bilen. Pappans…

Review Overview

Betyg

80

About Lena Mq

Jag är bibliotekarie och gillar kopplingen mellan film och litteratur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.