The Imposter

Varje dag försvinner barn från sina familjer över hela världen. Ofta kommer de snart hem igen men ibland är de spårlöst försvunna för alltid och familjen kastas mellan uppgivenhet och hopp länge om inte för alltid. Denna film berättar om den 13-årige Nicholas Barclay som försvinner i tre år innan han hittas igen, eller hur är det med den saken? The Imposter är en fängslande film om ett otroligt fall som jag rekommenderar alla att se.

TheImposter3

San Antonio, Texas 1994, den 13-årige Nicholas Barclay kommer inte hem en kväll, han är försvunnen och polisen har inga spår. Familjen tror att han fallit offer för någon när han liftat hem och de börjar sörja honom. Men efter tre år ringer plötsligt telefonen hemma hos dem och de får veta att Nicholas har hittats i Spanien och att han vill komma hem. Systern åker dit för hämta hem honom och även om hon är säker på att det är Nicholas som hittats är de spanska myndigheterna inte lika säkra. Syskonen får snart resa hem till Texas och Nicholas tas åter in i sin familj. Det är dock andra som undrar över den hemkomne, är det verkligen Nicholas?

the-imposter2

Ibland får man se en dokumentär som griper tag i en och vägrar släppa. Jag har funderat över The Imposter sedan jag såg den för ett par dagar sedan och det är så mycket som jag inte kan få mig själv att förstå. Hade det varit en spelfilm hade jag tyckt att berättelsen var så fånigt orealistisk och beroende av en sak som aldrig skulle kunna ske i verkliga livet. Filmen är uppbyggd kring intervjuer gjorda i efterhand med många av de inblandade. Vi får höra dem om sina tankar nu och då. Detta varvas med lite nyhetsklipp men framför allt dramatiserade avsnitt som visar vad som skedde när Nicholas hittades och sedan kom hem och allt efterspel.

ImposterRecension650

Jag hade svårt att skriva denna recension för jag vill inte berätta för mycket om vad som händer då detta kanske skulle förstöra vissa överraskningsmoment i filmen. Denna recension blir därför kortare än vad jag skulle önska tyvärr. Men detta är en intressant film om en otrolig händelse som kommer att förfölja dig. Det är en dokumentär som jag absolut rekommenderar!

 

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.