The Handmaid’s Tale säsong 3

Idag var det säsongsavslutning för tredje säsongen av The Handmaid’s Tale så här följer en liten reflektion av den. Tredje säsongen har fått lite blandade recensioner, men jag gillar den. The Handmaid’s Tale är en av mina favoritserier så jag kanske inte är helt objektiv, eller är det just det jag är. 
Behöver ni en uppdatering av tidigare säsonger eller bakgrundshistoria läs inlägget om säsong ett och två först. Så vad är annorlunda med säsong tre? En hel del. Mer av serien utspelar sig i Kanada och visar vad som händer med de människor som lyckats fly dit. Något jag uppskattar. Vår kära huvudperson June får en ny anförare som på många sätt är värre än de andra men samtidigt en person som förstår vad som är fel, vad han gjort fel. Paret Waterford med Serena i spetsen har fortfarande makt men allt kan förändras.
Det som verkligen skiljer säsong tre från de övriga är känslan av hopp, att något verkligen kan bli bättre. Allt är annorlunda, serien är mer långsam, mindre våldsam, kvinnorna tar mer plats. Jag undrar bara vad som hände med the colonies, som var en stor del av säsong två men som knappt nämns i denna säsong. Kan en martyr någonsin bli mänsklig igen? Var är Nick?
En fjärde säsong är planerad till nästa år, jag hoppas det blir den sista, eftersom jag älskar serien. Jag ser gärna en uppföljning eftersom jag vet att Margaret Atwood skrivit mer, men gör det till en ny serie då.
Serien är producerad av Hulu men kan även ses på HBO.
Photos © Hulu

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.