The Florida Project

Moonee bor i ett motell vid foten av Walt Disney World i Orlando, Florida. Hon har en riktigt dålig attityd precis som sin mamma, Halley, som kämpar med att få in tillräckligt till levebrödet. Dessa två får vi följa några varma sommarmånader med de upp och nedgångar som följer med att bo i de fattigaste områdena i USA.

En av mina svårigheter med att betygsätta sådana här filmer är när det i stort sett inte händer någonting, för det gör det inte. Vanligtvis finns det en dramaturgisk röd tråd som tar lite olika vägar för att bibehålla filmentusiastens intresse. Den här gör inte det. I över en timme får vi följa Moonee när hon gör vad som än faller henne in. Majoritetsmässigt är det riktiga skitunge-saker som står på hennes To Do-lista. Jag upplever det tillräckligt jobbigt när jag stöter på oförskämda barn i till exempel mataffären, därmed har jag har inget som helst intresse av att följa med dem ut på upptäcktsfärd ett helt sommarlov.

Däremot blir jag rejält imponerad av skådespelarinsatserna. Brooklynn Prince som spelar Moonee är bara en ung flicka men redan en fantastisk skådespelerska. Varken hon eller Bria Vinaite, som spelar mamman, har en vidare lång meritlista som skådespelare men jag ser ingen skillnad på skådespelarkvaliteten när de ställer sig bredvid Willem Dafoe, motellskötaren, som är en gammal räv i Hollywood-världen.

Tillsammans gör de här tre skådespelarna en fantastiskt bra avslutning på filmen. Den sista tredjedelen är nämligen otroligt smart och gripande, vore inte vägen dit så förbaskat lång så hade jag troligtvis uppskattat The Florida Project med sin helhet mycket mer.

Moonee bor i ett motell vid foten av Walt Disney World i Orlando, Florida. Hon har en riktigt dålig attityd precis som sin mamma, Halley, som kämpar med att få in tillräckligt till levebrödet. Dessa två får vi följa några varma sommarmånader med de upp och nedgångar som följer med att bo i de fattigaste områdena i USA. En av mina svårigheter med att betygsätta sådana här filmer är när det i stort sett inte händer någonting, för det gör det inte. Vanligtvis finns det en dramaturgisk röd tråd som tar lite olika vägar för att bibehålla filmentusiastens intresse. Den…

Review Overview

Betyg

50

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.