The Big Wedding

the big wedding 06

The Big Wedding är en remake av filmen Mon frère se marie. Den som tagit på sig att amerikanisera filmen är Justin Zackham som tidigare skrivit The Bucket List.

Don och Ellies adoptivson Alejandro ska gifta sig. Don lever med en ny kvinna men tvingas inför bröllopet att låtsas vara gift med Ellie igen. Alejandros biologiska mamma ska komma till bröllopet och som katolik kommer hon inte att se med blida ögon på att hennes son blivit uppfostrad av hedningar som syndat i och med skilsmässan.

the big wedding 02Jag kände att jag skulle få en trevlig stund med den här filmen. Den är föredömligt kort och redan de första minuterna märkte jag att det var just en rapp och lättsam komedi som krävde minimal aktivitet från tittaren som jag var sugen på. När Ellie, Diane Keaton, öppnade dörren till sitt gamla hem och såg sig runt trängde jag undan tanken om att man inte beter sig som hon gjorde när man är ensam. Nej, jag skulle njuta av den här filmen och bara ha trevligt. Det tog inte många sekunder innan Don (Robert De Niro) och hans nya kvinna (Susan Sarandon) kom hem. Hur svårt kan det vara att ropa ”Hej, jag släppte in mig själv”? De hade ju planerat för att Ellie skulle bo hos dem i samband med bröllopet och hon visste var nyckeln förvarades sedan tidigare. Men nä, Ellie gömde sig i stället. Efter detta följde en scen där De Niro skulle utföra oralsex på Sarandon och Ellie tyckte det blev väldigt pinsamt att stå gömd och lyssna. Trots att jag inte tyckte det var så roligt försökte jag fnissa för mig själv. Jag hade ju bestämt mig för att ha en trevlig stund.

the big wedding 05Och det var ganska trevligt emellanåt. Det var kul att De Niro (Killing Season) spelade en ganska glad gubbe som mest blev arg när han drabbades av religionsutövning. Sarandon (Snitch) som degraderas till någon sorts servitris, för att inte Alejandros mamma ska förstå att Don lever med henne, väcker i vanlig sympati när hon blir sårad. Parets biologiska barn (Katherine Heigl från Lovligt byte och Topher Grace från The Double) hade en lite rolig jargong och Alejandros blivande frus föräldrar stod för ytterligare en kulturkrock i filmen när den konservativa familjen skulle umgås med den liberala. Det var helt enkelt ett roligt persongalleri i en film som inte skadar någon.

the big wedding 01Men det gick inte. När alla hemligheter ska avslöjas och det visar sig att alla i den äldre generationen har legat med varandra tar The Big Wedding det sista steget över tröskeln mot buskisvärlden. Jag kunde inte längre låtsas att det var roligt. Det är en dum film. Men jag tyckte att Robin Williams (Döda poeters sällskap) var ganska rolig i några scener.

 

The Big Wedding är en remake av filmen Mon frère se marie. Den som tagit på sig att amerikanisera filmen är Justin Zackham som tidigare skrivit The Bucket List. Don och Ellies adoptivson Alejandro ska gifta sig. Don lever med en ny kvinna men tvingas inför bröllopet att låtsas vara gift med Ellie igen. Alejandros biologiska mamma ska komma till bröllopet och som katolik kommer hon inte att se med blida ögon på att hennes son blivit uppfostrad av hedningar som syndat i och med skilsmässan. Jag kände att jag skulle få en trevlig stund med den här filmen. Den…

Review Overview

Betyg

30

About Mattias Berg

Tittar gärna på filmer från barndomens 80-tal och äldre filmer jag missat. Föredrar drama och prettofilm framför action. Ser storfilmer och försöker förstå samtiden, men misslyckas för det mesta. Favoritregissörer: Lars von Trier, Michael Haneke, P.T. Anderson m. fl. Älskar även Star Wars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.