The Avengers: Age of Ultron

AUltron050

Mer av allt har uppenbart varit mottot när The Avengers: Age of Ultron planerades. Större explosioner, mer CGI och ännu större budget. 2 miljarder har spektaklet kostat och visst är det snyggt och storslaget samtidigt klart sämre än föregångsfilmerna. Det är tydligen den Ryska och Asiatiska marknaden som drivit på för att filmen skulle bli ”ännu större” på gott och ont.

AUltron023

Hotet från den utomjordiska armén som superhjältegruppen bekämpat i första filmen finns fortfarande kvar i tankarna. Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) får en idé att skapa en artificiell intelligens som ska agera som ett planetärt skydd för eventuella framtida attacker. Istället råkar han skapa monstret Ultron (James Spader) som skapar en armé av robotar för att skydda jorden. Det bästa sättet enligt Ultron är att att utrota mänskligheten som är det största hotet av alla. The Avengers får dra på sig hjältekostymerna igen för att stoppa Ultron innan det är för sent.

Aultron003

Den största svagheten med filmen är handlingen som inte är särskilt originell och saknar större djup. Greppen som används är övertydliga och inget kommer som en överraskning när den sista digitiala dammpixeln har landat. Visst får vi en liten utvikning i romansen mellan Svarta änkan )Scarlett Johansson) och Hulken (Mark Ruffalo). Det är däremot förvånande nog Hawkeye (Jeremy Renner) som får mest utrymme av Avengers den här gången. Hans sidohistoria är inte i närheten lika intressant som Svarta änkans. Om någon karaktär borde få en egen film så är det just hennes. Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) och Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) är trevliga tillskott på skurklistan och känns betydligt vassare än James Spader som Ultron. Tyvärr är Ultrons animerade mun sjukt irriterande och förtar Spaders fantastiska röst.

Aultron012

Age of Ultron har grymt välgjorda effekter som saknar känsla av att gravitation faktiskt finns. Det är action och våldsamma drabbningar som nästan oavbrutet avlöser varandra. Emellanåt slängs det in lite oneliners som kunde varit betydligt mer träffsäkra. Ifall du har ett behov att fylla av skyskrapor som krossas eller tåg som löper amok bland människor är det här filmen för dig. Det är en actionfest och frossa i specialeffekter, men handlingen är inget att hurra för.

Aultron039

Marvel och Joss Whedon kan betydligt bättre än så här.

Mer av allt har uppenbart varit mottot när The Avengers: Age of Ultron planerades. Större explosioner, mer CGI och ännu större budget. 2 miljarder har spektaklet kostat och visst är det snyggt och storslaget samtidigt klart sämre än föregångsfilmerna. Det är tydligen den Ryska och Asiatiska marknaden som drivit på för att filmen skulle bli "ännu större" på gott och ont. Hotet från den utomjordiska armén som superhjältegruppen bekämpat i första filmen finns fortfarande kvar i tankarna. Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) får en idé att skapa en artificiell intelligens som ska agera som ett planetärt skydd för eventuella…

Review Overview

Betyg

50

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.