Thanks For Sharing

Thanks For Sharing 1Thanks For Sharing är en sådan där film som inte är vad man tror att den är baserat på omslag och texten som beskriver filmen. Trailern gör inte heller filmen direkt rättvisa.

Filmen handlar om tre sexmissbrukare och deras relationer och hanterande av problemet. Mike (Tim Robbins – Bob Roberts) är sponsor till Adam (Mark Ruffalo – The Avengers) som i sin tur är sponsor till Neil (Josh Gad). Mike har varit nykter eller ”runkfri” i 15 år, Adam i fem år och Neil kämpar att klara dagen. När Mike berättar för sin flickvän Phoebe (Gwyneth Paltrow – Se7en) att hans 5 års medaljong är för sexmissbruk förhåller hon sig skeptisk. ”Är inte det bara en grej som killar säger som undanflykt när de blir upptäcks vänsterprassla?” frågar hon.Thanks For Sharing 2

Phoebes fråga fungerar som ett skämt men för en sexmissbrukare är det ungefär som att försöka sluta knarka men att låta nålen fortfarande sitta kvar i armen under tiden. Ämnet hanteras inte med något större djup egentligen utan blir mest en bra fond för fyndig dialog. För Thanks For Sharing är en stundtals riktigt kul film där flera små berättelser vävs samman till en.

Mike har problem med sin son Danny (Patrick Fugit) som har har stulit och knarkat. Det finns inget förtroendekapital kvar. Även om Danny varit drogfri i åtta månader är det bara hans mor Katie (Joely Richardson) som kan förlåta honom. Adam försöker börja dejta igen och även om Phoebe är drömkvinnan måste han balansera sexmissbruket mot den inledande blixtförälskelsen. Samtidigt försöker han guida Neil som delvis fortfarande är i självförnekelse och ljuger om sina problem. Det är först när Neil verkligen når botten som han med hjälp av Dede (Alecia ”P!nk” Moore) börjar ta tag i problemet på riktigt.Thanks For Sharing 3

Gwyneth Paltrow och Mark Ruffalo har bra kemi på duken och det går verkligen att se hur Ruffalos karaktär brottas med beroendet och balansen mot den sexiga Phoebe. Tim Robbins och Joely Richardson levererar solitt som vanligt. Det är dock Josh Gad och ”P!nk” i sina biroller som stjäl hela showen med imponerande porträtt av två sexmissbrukare som blir oskiljaktiga vänner. Jag hade ingen aning att P!nk kunde agera, men hon gör riktigt bra ifrån sig här. Det är synd att filmen inte lägger mer tid på dessa karaktärer.

Första halvan av Thanks For Sharing är bättre än den andra. Även om mörka och tunga ämnen hanteras blir det aldrig med djup utan snarare väldigt förutsägbart. Det är sockersött och lättsamt för det mesta. Även om ämnet är sexmissbruk är det oväntat påklätt och inget naket alls. Det är förvånande att det är 15-årsgräns måste jag säga.thanks for sharing 4

Thanks For Sharing är en lättsam komedi som är värd att se, även om den inte går på djupet på något. Stundtals är dialogerna fruktansvärt roliga, men jag är tveksam om jag kommer se om filmen. Anledningen är att främst att det inte finns tillräckligt med stoff för att gilla karaktärerna. Skådespelet är bättre än manuset och regin. Det kunde blivit årets komedi med bättre hantering.

 

 

 

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.