Tema: Quentin Tarantino del 5

Idag fortsätter vårt tema om Quentin Tarantino som vi kör varje vecka inför premiären av Once Upon a Time in Hollywood. Och jag kan börja med att informera om att premiären tydligen är framflyttad från 9 till 16 augusti på svenska biografer. Inför dagens tema kollade jag lite vad mina medarbetare tycker om Quentins filmer. Och på frågan om deras bästa Tarantino-rulle svarade de så här:

Seth: Pulp Fiction. Denna film kom när jag var i tidiga tonåren och var som ett slag i magen. Jag hade aldrig sett något liknande.

Claes: Pulp Fiction. Otroligt originell film som inte liknar något annat. Efter alla år håller den fortfarande. Rasande välgjord (och rolig!) rakt igenom.

Fredrik: Kill Bill (räknar de som en film). Uma Thurman sparkar ändalykt på ett stilfullt sätt och Tarantino får en chans att visa på sina asiatiska influenser.

Pär: Jackie Brown. Smart manus, Tarantino tar allt han lärde sig från Pulp Fiction och gör en bättre film. Bästa dialogen i en Tarantinofilm.

Melody: Inglourious Basterds; annorlunda men tar upp viktiga ämnen, rolig, spännande och bra skådespelare.

Henrik: True Romance, men om man inte får svara den så säger jag nog Django Unchained. Det är väl den enda där man inte får alla filmreferenser slängda i ansiktet, och som inte bara är yta. Sorry, jag är inget QT-fan som ni märker…

Joakim: Jag gillar inte Tarantino post-Pulp Fiction, men bäst är nog ändå Reservoir Dogs. Främst för den svarta humorn och dialogens förmåga att stundtals berätta filmen utan att handla om handlingen…

Och om ni undrar vad jag tycker så hittar ni svaren på det i mitt tidigare inlägg på temat! Tack för idag, vi återkommer nästa vecka med mer QT!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.