Tema Asien

tema_asien

Från bröderna Shaw och Jackie Chan via John Woo och Chow Yun Fat till Takashi Miike och Takeshi Kitano. Asiatiskt film är stort, brett och svårdefinierat. Ändå har vi i Sverige en tendens att baka tillsammans film ifrån Japan, Kina, Thailand, Sydkorea etc. till ”asiatisk film”.

Vi på Filmfenix älskar all film och vill gärna få våra läsare att vidga sina vyer. Därför startar vi Tema Asien där vi varje onsdag kommer att leverera en recension av en film med tydligt asiatiskt tema. Under de närmsta veckorna kommer vi titta närmare på filmer som actionfesten The Raid från Indonesien, Akira Kurosawas Kagemusha och Zang Yimous film om massakern i Nanjing Flowers of War. En stor spridning med andra ord som också visar bredden som asiatisk film har. Jag hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som jag.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.