Teen Titans Go! To the Movies

Medan mörkret sänker sig över det generella DC-filmuniversumet är denna animerade Teen Titan-långfilm en uppfriskande och välbehövd färgklick bland all seriositet och angst.

Teen Titans är en grupp av unga superhjältar, och i denna lite mer barnanpassade uppsättning av truppen som har sitt ursprung i en TV-serie hittar vi Robin (Som i Batmans Robin), Raven, Cyborg, Beast Boy och Starfire.

Det huvudsakliga skämtet och poängen med filmen är att kommentera på den absurda mängd superhjältefilmer som gjorts på senare år. Mitt bland alla dessa filmer hittar vi Teen Titans-ledaren Robin som så gärna vill bli förevigad på vita duken men som möts med allt annat än respekt av sina superhjälte-kollegor som inte tycker han är värdig. För att bevisa sitt filmvärde för en celeber regissör börjar han därmed en jakt på en värdig motståndare, han behöver finna sig en sann nemesis, och han finner den i Slade, även mer känd som Deathstroke.

Även om jag gillar premissen i filmen är det inte den grundläggande handlingen som gör filmen till vad den är. Det märks att den är baserad på en serie av tecknade 20-minutersavsnitt för styrkan ligger i vinjett- och sketch-humor. Robin och kompanis kamp med Slade är ganska ointressant men varje gång som filmen tar ut svängarna och isolerar sina komiska situationer skiner filmen.

Den som tycker om rappa komedier av Lego Movie-snitt finner förmodligen något att uppskatta i Teen Titans Go! To the Movies. Skämten sprutar ut i automatvapen-takt och händelserna tempo är oerhört uppskruvat. Det här är ingen animerad film som försöker få dig att känna något likt Pixars motsvarigheter, inte mer än dum genuin skrattglädje vill säga. Humorn är väldigt meta och självrefererande då DC gör narr av hela sitt stall med superhjältar, både de på vita duken, sina TV-serier och de som bara uppnått direkt till DVD-releaser. Det är en film för barn som diggar skarpa ljusa färger och knäpp humor men samtidigt ger den vuxna superhälte-fantasten i oss alla mycket att älska med alla sina dolda påskägg och kärleksfulla referenser om sitt eget universum.

Tillsammans hittar gruppen på allsköns rackartyg genom att trassla till rymd- och tid-kontinumsväven och leverera charmiga sångnummer som har allt från 80-tal- till hip hop-feel. Film är ständigt muntert egendomlig och stundtals rentav makaber och bisarr. Tyvärr lutar humorn ibland lite åt det tramsiga hållet och den är även ibland övertydlig på småirriterande vis, men det är säkerligen ett resultat av att Teen Titans Go! To the Movies till syvende och sist är en film för en yngre publik. Men de stunder när filmens skämt träffar mitt i prick är vi jämställda, för då fånskrattar mitt nördhjärta med stor glädje vid sidan av de unga.

Medan mörkret sänker sig över det generella DC-filmuniversumet är denna animerade Teen Titan-långfilm en uppfriskande och välbehövd färgklick bland all seriositet och angst. Teen Titans är en grupp av unga superhjältar, och i denna lite mer barnanpassade uppsättning av truppen som har sitt ursprung i en TV-serie hittar vi Robin (Som i Batmans Robin), Raven, Cyborg, Beast Boy och Starfire. Det huvudsakliga skämtet och poängen med filmen är att kommentera på den absurda mängd superhjältefilmer som gjorts på senare år. Mitt bland alla dessa filmer hittar vi Teen Titans-ledaren Robin som så gärna vill bli förevigad på vita duken men…

Review Overview

Betyg

60

About Alexander Cederholm

37-årig Malmöit som snart ägnat halva livet åt popkulturkritik. Spelens och filmens världar eggar fantasin och motiverar en aldrig sinande ström av ord och tankar. Denna bredd och eviga föränderlighet håller fascinationen stark än idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.