Streamingtips: Familjen Bridgerton på Netflix

Ett kostymdrama som utmanar normer och historien

Jag hade inte tänkt att se denna serie men utbudet på streamingtjänsterna just nu är ju ganska tunt, så en ny serie är ju alltid en ny serie. Det var även så att jag såg om flera gamla klassiska filmer baserade på romaner av Jane Austen nyligen så den verkade passa in i mönstret. Men jag kan avslöja att Bridgerton har ett helt annat tempo och innehåll än de gamla klassikerna.

Familjen Bridgerton © Netflix

Jag kan börja med att säga att jag är väldigt glad att jag såg den, en väldigt underhållande serie på många sätt. Det serien har gemensamt med Jane Austen är tidsåldern, tidigt 1800-tal. Och på många sätt är det ett kostymdrama som speglar denna tidsålder, men den har en modern touch, både i scenografi och innehåll. Serien handlar främst om societetsfamiljerna Bridgerton, Featherington och hertigen av Hastings i London. Vi följer de vanliga händelserna med debutanter och societetsbaler och det viktiga med att dessa unga damer får gifta sig med rätt man.

The Queen of England i serien © Netflix

Det är även viktigt att hålla sig på god fot med drottningen som bestämmer vilken ung kvinna som är mest attraktiv för säsongen. Och undvik skandaler till varje pris, för det finns någon som ser allt och rapporterar allt. Det är nämligen den hemliga Lady Whistledown, författaren till ett skandalöst nyhetsbrev som delas ut till alla i London. Hon avslöjar alla hemligheter och bestämmer vem som ska hyllas och vem som ska hängas ut. För mig är serien en blandning av filmerna Stolthet & fördom, Unga Kvinnor, The Favourite och en stor dos av serien Gossip Girl.

Seriens huvudpersoner Simon och Daphne © Netflix

Så är du sugen på en serie med massor av intriger, kärlek, lögner och passion, då är detta serien för dig! Jag misstänker att anledningen till att serien går långt utanför kostymdramats normer beror på att den är producerad i USA. Denna Netflix-serie är baserad på Julia Quinns bästsäljande romaner om familjen Bridgerton och producerad av Shondaland. Just nu finns det 1 säsong med 8 avsnitt men jag gissar att det kommer fler då serien blivit väldigt populär.

Gott Nytt År!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.