Stranger Things 2

Förra sommaren levererade Netflix en av årets stora snackisar när det gäller tv-serier: Stranger Things. Efter över ett års väntan och precis när de flesta är klara med Netflix nya ”har du inte sett den-serie” Mindhunter är det dags att återvända till Hawkins, Indiana för säsong två. 

Igår hade vi en riktig binge-watch – jag, min fru och två vänner såg alla nio avsnitt på raken. Stranger Things är en serie som är gjord för att ses i ett sträck. Det är som att äta chips, så fort du börjar kan du inte sluta.

Arkadspel är nya intresset för Will, Mike, Rusty och Lucas.

Det är oktober 1984 och arkadhallen tycks vara mer lockande än att spela Drakar och demoner. I de första två avsnitten ägnar bröderna Duffer sig åt väldigt mycket populärkulturs-referenser från 80-talet. Vi får se arkadspelen Dragon’s Lair, Dig-Dug och diskussioner angående vem som har högst high-score. I avsnitt två är gänget utklädda till Ghostbusters inför halloween.

Att slösa upp veckopengen i en arkadhall har jag svårt att relatera till eftersom Sverige hade strikt åldersgräns, däremot har jag spelat en hel del spel på äldre dar via emulator. Att leka Ghostbusters med hemmagjord protonpack är jag skyldig till. Hade jag vuxit upp med halloween hade jag säkert velat klä ut mig till en Ghostbuster.

Vem vill inte vara utklädd till Ghostbuster på halloween?

Jag är född 1981 och är tre år äldre än bröderna Duffer, jag såg av förklarliga skäl inte Ghostbusters på bio när den kom. Bröderna Duffer kröp nog runt i matchande koltbyxor hösten 1984. Gör detta bröderna Duffer till posörer? De har ju bara upplevt tidigt 80-tal genom filmerna från tiden som inspirerat deras TV-serie, kanske, men gör det något?

Handlingen i Stranger Things 2 är inget som jag kommer diskutera och analysera de närmaste månaderna, däremot är det riktigt bra underhållning för stunden. Drag ner rullgardinen, skruva upp volymen, öppna en chipspåse, luta dig tillbaka i soffan och låt Netflix spela nästa avsnitt åt dig och vips har du sett alla nio avsnitt. Gillade du första säsongen kommer du gilla andra!

 

About Seth Petersson

Född i Helsingborg och uppvuxen framför en 28" TV med Star Wars på repeat. I tidiga tonåren vågade jag mig se Gudfadern som jag under min uppväxt lovat att inte röra i videohyllan, i just det ögonblicket blev jag filmnörd. Numera bosatt i Malmö med trevliga biografer. Är mycket förtjust i att se om favoriter eller se klassiker på stor duk och drar mig inte för att resa runt i landet "bara" för ett biobesök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.