Stockholms Filmfestival 2018: Lizzie

Filmen Lizzie är baserad på den sanna historien om Lizzie Borden som sägs ha yxmördat sin far och styvmor den 4 augusti 1892 i Fall River, Massachusetts.Genom åren har det gjorts filmer, teaterpjäser, serier och skrivits böcker om denna mytomspunna kvinna. Alla försöker de ge sin syn på vad vem hon var och vad som egentligen hände den 4 augusti 1892. Det jag gillar med just denna film är att det inte är så mycket fokus på själva morden utan på vad som hände tiden före. Vem hon var, hur hon levde och vad som ledde fram till morden på en hennes far och styvmor.
Lizzie är en fin, berörande och ganska lågmäld historia även om den har en del skrämmande och våldsamma scener. Skådespelet av Chloë Sevigny som Lizzie och Kristen Stewart som Bridget är väldigt fint och samspelt. Här kan du se den officiella trailern för Lizzie.

Filmen Lizzie är baserad på den sanna historien om Lizzie Borden som sägs ha yxmördat sin far och styvmor den 4 augusti 1892 i Fall River, Massachusetts.Genom åren har det gjorts filmer, teaterpjäser, serier och skrivits böcker om denna mytomspunna kvinna. Alla försöker de ge sin syn på vad vem hon var och vad som egentligen hände den 4 augusti 1892. Det jag gillar med just denna film är att det inte är så mycket fokus på själva morden utan på vad som hände tiden före. Vem hon var, hur hon levde och vad som ledde fram till morden på…

Review Overview

Betyg

80

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.