Stockholms Filmfestival 2018: Jesus

Ja vad ska jag säga om denna film. Vi möter den unga pojken Yura som flyttar med sina föräldrar från Tokyo till sin farmor på landet. Yura, som är en tillbakadragen pojke, hamnar i en kristen skola, något som är helt nytt för honom. Han har lite svårt att förstå sig på kristendomen, men en dag dyker en liten Jesus upp som håller honom sällskap. Det förändrar allt.
Filmen är inte helt oväntat väldig japansk, långsam och märklig men det är väl precis så en festivalfilm ska vara. Det bästa med filmen var fotot, inte helt unikt men alla udda vinklar passade filmen perfekt. Filmen bjuder även på en del skratt, framförallt när den lilla Jesus dyker upp här och var. Regissören Hiroshi Okuyama vann priset New Directors Award på San Sebastián International Film Festival och är även nominerad till Bästa film på Stockholms Filmfestival.

Ja vad ska jag säga om denna film. Vi möter den unga pojken Yura som flyttar med sina föräldrar från Tokyo till sin farmor på landet. Yura, som är en tillbakadragen pojke, hamnar i en kristen skola, något som är helt nytt för honom. Han har lite svårt att förstå sig på kristendomen, men en dag dyker en liten Jesus upp som håller honom sällskap. Det förändrar allt. Filmen är inte helt oväntat väldig japansk, långsam och märklig men det är väl precis så en festivalfilm ska vara. Det bästa med filmen var fotot, inte helt unikt men alla udda…

Review Overview

Betyg

60

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.