VR-tips del.1

Virtuel Reality är äntligen här och förhoppningsvis stannar kvar hos oss i många härliga år. Även om det inte finns oändligt många färdigutvecklade titlar till de kära immersiva huvdbonadskonsoler så kan det likväl vara en djungel att hitta bland de bra och rent av usla. Så här kommer första delen i en ”VR-tips”-serie

Job Simulator – Charmig framtidssatir där robotar simulerar olika arbetssituationer från en tid då människan fortfarande jobbade. Mecka med bil, arbeta som kock, gör klassikt kontorskneg eller jobba som butikskassör. Härlig humor och fin introduktion till VR om än lite kortvarig underhållning. Helt enkelt inte ett spel man spelar i långa sjok utan mer som lättsam underhållning och uppvisning av VR.

Tips: Go bananas. Visst kan du göra uppdragen men glöm inte att detta är ett perfekt ställe för att uppfylla din galna hjärnhalva.

job simul

Audioshield – En plats för svett, smidighet och taktkänsla. Tänk dig en Guitar Hero fast istället för en gura så attackeras du av rytmiska färgmönster som ska blockas av dina två sköldar i matchande färger. Snygg design och roligt spel och definitivt ett plus om du gillar elektronisk musik.

Tips: Du får mer poäng av att stöta bort mönstren. Spela remixen av Pirates of the Caribbean soundtracket ”He’s a Pirate”. Episk.

audioshield

Budget Cuts – Ett av de få VR spelen där du faktiskt får röra dig fritt. Eller ja, med hjälp av en smidigt teleporteringspistol. Spelet är fortfarande under utveckling men det finns ett relativt långt gratisdemo att ladda ner. Du är en spion på ett infiltreringsuppdrag på ett kontor med livsfarliga (läs lite gulliga) robotar som du måste akta dig för.

Tips: Huka dig, smyg och kryp. Hela kroppen bör användas för bäst resultat.

budget-cuts-5

Tilt Brush – Förvisso inte ett spel men ett definitivt måste för att visa att VR kan vara så mycket mer än spel. Googles tredimensionella ritprogram låter dig upptäcka din kreativa sida. Måla (eller kanske bygg är bättre ord) vad än du kan komma och tänka på i tre dimensioner med en hel drös olika påhittiga materia.l Vandra sedan fritt omkring i ditt konstverk. Framför allt kan det vara kul för folk som inte har ett brinannde spelintresse men ändå vill testa något i VR.

Tips: Ta din tid och rita något kul till din partner eller kompis som den får upptäcka i sin egen takt.

tilt brush

Waltz of the Wizard – Har du någonsin drömt om att få vara en riktig trollkarl, en som blandar random föremål och lyckas lustigt nog skapa magiska drycker med hjälp av de. Då är Waltz of the Wizard perfekt. Kasta eldbollar, bli en jätte, få allt du rör vid att börja leva och mycket mer. Inget spel man spelar en längre tid men väldigt kul en kortare period. Har precis uppdateras så att man kan spela med två spelare, en i VR och en utan.

Tips: Spela på xylofonen för att ta dig an små mystiska uppdrag utanför din kammare.

waltz

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.