Stefan är i Cannes!

Som vissa av er kanske har märkt har vår skribent Stefan Stanisic varit lite tillbakadragen på vår sida på sistone. Detta beror på att han och hans fru Emmas produktionsbolag Bombina Bombast har haft fullt upp med att spela in ett hemligt VR-projekt som de nu skall visa bitar av på självaste Filmfestivalen i Cannes. Jag har fått tag i Stefan för att kolla av läget nere i Cannes. 

Hej Stefan! Hur känns det att vara på plats i Cannes?
-Det är en otroligt häftig upplevelse att vara på filmfestivalen i Cannes. Definitivt en barndomsdröm att vara här. Staden myllrar av liv och aktiviteter och den är packad med inte bara filmarbetare från hela världen utan en hel mängd turister och press. Det känns verkligen att man är på en av världens största filmfestivaler.

Vad kan du berätta om ert projekt?
-Det är en fysiskt interaktiv VR-film. Du kommer ta dig an rollen som en av huvudkaraktärerna i förstapersonsperspektiv. Det är en mörk drama/thriller kan man väl säga.

Hur ser veckan i Cannes ut för er?
-Just nu klipper vi det sista inför testvisningen av vår film som kommer att visas för en exklusivt utvald publik på fredag och lördag. Därefter har vi sön-tis mer eller mindre ledigt. Vi är uppbokade på några möten med producenter men ska försöka se lite filmer också. 

Vad ser du framemot mest under veckan förutom att få visa ert eget material?
-Jag är väldigt sugen på att se filmerna: Spike Lees BlacKkKlansman, Ramin Bahranis Fahrenheit 451 och Lars Von Triers The House that Jack Built. Sen kommer det bli kul att gå på olika möten och dricka en massa champagne.

När får vi veta mer om ert projekt?
-Snart!

Slutligen, lycka till! Vi ses när du är hemma!
-Tack! Vi ses snart!

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.